קינמון הוא אחת האהבות שלי באפייה,
במאפייה אני תמיד אקח לי שבלול קינמון (וגביניה אחת 😉)
ובכלל כל המאפים עם קינמון תמיד מרגישים לי נורא ביתיים כאלה
ניחוח כזה שנצרב בנשמה…
הפעם הכנתי רוגעלך קינמון שממלאים את הבית בריח משגע!
הבצק הוא בצק שמרים קלאסי למאפים למינהם,
אני אוהבת אותם במיוחד כי המתיקות שלהן מתונה
(ויש בהם קינמון!! חחח)
אני מורחת עליהם סירופ סוכר מיד כשהם יוצאים מהתנור
(אל דאגה, הסירופ הזה ממש קלי קלות להכין אותו תכף תיראו)
הסירופ גם מוסיף להם מעט מתיקות,
גם נותן להם מראה זוהר ויפה
וגם שומר על הטריות.
אז אל תוותרו עליו!
בטח אתם יודעים שמאפי שמרים הכי הכי טעימים כשהם…
טריים ☺
אז אם נשאר לכם כמות, הכי טוב להקפיא
ולהפשיר לפני… חימום קל ייעשה אותם כאילו ייצאו עכשו מהתנור!
ולפני שאתם שואלים,
כן, אפשר להחליף את המילוי בממרח שוקולד ☺
מצרכים: (יוצא בערך כ-50 יחידות)
• קילו קמח
• 2 כפות שמרים
• חצי כוס סוכר
• 3 ביצים גדולות
• כוס שמן
• קורט מלח
• כוס וחצי מים פושרים
• כפית תמצית וניל
• למילוי- מעט שמן, סוכר חום וקינמון
• לסירופ- חצי כוס סוכר וחצי כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1. הכי כדאי להכין במיקסר עם וו לישה.
מערבבים קודם את השמרים עם הסוכר, המים והתמצית וניל.
מוסיפים את שאר המצרכים, ובסוף את הקמח.
מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית נמוכה, ומוסיפים את המלח.
לשים כ5-10 דקות לקבלת בצק יפה.
מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
2. לשים את הבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל- 4 כדורים.
3. מרדדים כל כדור לעיגול דק, מורחים מעט שמן עם מברשת ומפזרים סוכר וקינמון בנדיבות.
(אחרת הקינמון כמעט לא יורגש …)
4. חותכים למשולשים, מגלגלים לרוגעלך ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
כדאי לתת לו תפיחה קצרה נוספת לקבלת מאפה אוורירי.
5. אופים כרבע שעה ב180 מעלות רק עד שמזהיב יפה.
(חשוב להקפיד על זמן האפייה! כי אפיית יתר מייבשת את הרוגלאך…)
6. בנתיים מכינים את הסירופ (טריק של עצלנים🤫😜😆)
מערבבים יחד את הסוכר עם המים הרותחים עד שהסוכר נמס. אין צורך לבשל.
7. כשמוציאים את הרוגעלך מהתנור מברישים אותם מיד בסירופ לקבלת ברק יפה.
בתאבון!! ❤
ואם בא לכם עוד קצת קינמון ☺
או סתם עוגיות כיפיות…
יש כאן גם עוגיות קינמון ועוגיות שיבולת שועל עם שוקולד צ'יפס
2 תגובות
יצא טוב בבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבטרוף
כיף!!!