ראש השנה כבר עבר אבל הילדים שלי כל כך התלהבו מהדובשניות שהחלטתי להכין אותן שוב, הפעם ממתכון אחר שיש לי אותו כבר יותר מ20 שנה…
כמעט כל שנה אני מכינה לחג את הבריוש הזה שהוא פינוק אמיתי למביני עניין… בריוש צרפתי אמיתי, גדוש חמאה בציפוי מרהיב של פרוסות שקדים זהובים
אני אוהבת להשתעשע עם השם של העוגה הזו, וכבר עלו לי כמה אפשרויות משעשעות כמו – עוגת דבש לקמצנים עוגת דבש לחסכנים עוגת דבש "בכאילו"
איזה הרגשה טובה זה להכין בבית מאכל שהוא כמו מוצר קנוי אבל הרבה, הרבה יותר בריא! כמו משה בתיבה למשל. אצלנו זה פינוק אמיתי ששמור
אני אדם שאוהב גיוונים, לכן כל כך שמחתי שגיליתי איך אפשר לגוון ולשדרג את הבראוניז הרגילים בקלות וללא מאמץ! כל מה שצריך זה פשוט עוד
קיץ שעבר הגשמתי חלום ועשיתי "מחנה בני דודים" אצלנו בגינה. ב"ה היה ממש מוצלח, אחת הפעילויות היותר כיפיות שעשיתי איתם זה העוגיות האלה. עוגיות מזל
יש לנו שכנים מתוקים שכל שנה בערב חג מתן תורה (= שבועות 😊) שולחים את הילדים עם צלחת מתוקה שמעלה חיוך על הפנים. עוגיות בצורת
אם בסוכות אנחנו אוהבים לארח ולהתארח ולהיות כמה שיותר בסוכה, אז מהבחינה הזאת פסח הוא ממש ההיפך. אנחנו אוהבים לנצל כמה שיותר את חול המועד
כבר שנים שאנחנו לא קונים את העוגיות התעשיתיות של פסח, כמות הסוכר שבהן עושות אותן לא ראויות למאכל… במקומם אני שמחה להכין לנו עוגיות נהדרות
כמה שאני אוהבת את החורף, ומודה על כל טיפת גשם שיורדת אני מתרגשת כשהאביב מגיע וכל הטבע מתפרץ בלבלוב וצמיחה מחודשת הכל אומר "פסח בפתח"
פעם ראשונה שטעמתי מהפאי המושלם הזה היה בבוקר לימוד שאני משתתפת בו פעם בשבוע. כבר בביס הראשון ידעתי שאני צריכה את המתכון שלו 😊 כזה
קינמון הוא אחת האהבות שלי באפייה, במאפייה אני תמיד אקח לי שבלול קינמון (וגביניה אחת 😉) ובכלל כל המאפים עם קינמון תמיד מרגישים לי נורא
העוגיות האלה לא רק שוקולדיות בטירוף וטעימות ברמות אחרות (כן, אני לא מגזימה!) הן גם יפות וגם ממש, אבל ממש קלות להכנה! לעומת מתכונים אחרים
אם אתם אוהבים קינמון (כמוני 😊)אתם הולכים לעוף על העוגיות האלה! זה העוגיות הכי קינמוניות שיש! עוגיות פריכות וכהות מרוב קינמון… בעיניי הן מושלמות לחורף!
לאחרונה גיליתי את הבלוג המקסים "מזמינים" של עינת ספקטור. זה בלוג מתוק שנותן מלא השראה לכל מיני תחומים- רקמה, עבודות יד, בית ומשפחה ואוכל. המתכונים שם טבעוניים,
הגננת ליאורה היא הגננת המשקיענית של הבת שלי שרה בשנתיים האחרונות בגן שפתי. כיאה לגן כזה, כל איזה חודשיים יש בוקר השתלמות כזה להורים, כל
קניידלעך בשבילי הם המאכל של פסח. כל ליל סדר היה למנה ראשונה סיר מרק מלא קניידלעך שאמא שלי הכינה רק בליל הסדר… קניידלעך גדולים, רכים
לפעמים קורה לי שפתאום עולה בי חשק למאכל שעוד לא אכלתי, ובראש שלי אני ממש יודעת איך הוא יהיה ואיך הוא ייטעם ואז אני ממהרת
למי שלא מכיר, פלורנטין זהו חטיף שקדים מקורמלים בציפוי שוקולד מצד אחד. זה אחד הדברים הטעימים שיש!!! מצד אחד השקדים הפריכים עם הקרמל ומצד שני
אחרי שטועמים גרנולה ביתית אין מצב שחוזרים לקנות את הקנויה… לפעמים אני מתעצלת להכין ומתפתה לקנות במכולת אבל אתם בטח כבר יודעים ש: זה נורא
יש ספרי מתכונים שהם הרבה יותר מאוסף מתכונים. כמו למשל הספר "ערבה" של הדיי עפאים (כן, כן, זה לא טעות כתיב… זה השם שלו!) האמת
כבר הכנת סופגניות מהירות, ספינג'ים וטבעות תפוחים ואולי אפילו סופגניות אמיתיות (אלופה!💪 ) ותכף החג נגמר ואת רוצה עוד פעם להכין משהו טעים שמכינים רק
עוד מנה מהירת הכנה שמתאימה לחנוכה, בטעם קצת אחר. פרוסות תפוחים חמות בציפוי פריך עם סירופ מייפל שמטפטף על הידיים ומשאיר טעם של עוד. בשונה
איך שאני אוהבת את חנוכה! (מי לא?? 😉) וכמובן בשביל חג מושלם חייבים להכין איזה משהו מטוגן… לא משנה מה, העיקר שיהיה טעים ומשמין! אני
עוד חטיף מתוק שמשלב את השידוך האהוב של שוקולד- בוטנים! החטיף הזה הוא מסוג המנות שרק נראה קשה להכין אותם, אבל באמת זה ממש קלי
המילה שגרה גורמת לי ישר לחשוב על הסנדוויצ'ים של הבוקר! אני יודעת שהרבה אימהות מסתבכות עם זה (גם אני…) אז המתכון הזה הוא פתרון נפלא,
האמת שהתלבטתי איך לקרוא לשוקולד הזה… בהתחלה רשמתי "שוקולד טבעוני" אבל חששתי שמי שלא בקטע הטבעוני קצת ייפחד… חחח וחבל כי זה באמת מתכון מעולה
עוד מתכון מנצח לפעילות עם הילדים 😊 קל להכנה, בצק נוח, פרווה ומלא אפשרויות קישוט! הכי כיף שיש 😊 מאז שקיבלתי את המתכון הזה (תודה
אני אוהבת את החופש הגדול! כן, כן.. אני מחכה יחד איתם לסוף שנה (ברור שהם בקייטנות… לא לדאוג 😊) הכל נהייה יותר נינוח, אין הסעה
אני אוהבת לקרוא לעוגה הזו, "עוגה שהיא מתנה". היא כל כך יפה ומרשימה! אפילו רק לראות אותה זה כבר עושה שמחה גדולה בלב. עוגת מספרים
אני אוהבת להכין פוקאצ'ות!זה קל, זה מפנק, הן מושלמות לאירוח וזה סוחט ים של מחמאות! אין לי מרכיבים סודיים כאלה ואחרים, הבצק הוא בצק שמרים
הרבה פעמים אחרי ארוחת חג אנחנו רוצים איזה סיום מתוק, אבל משהו קליל שלא יכביד. המנה הזו היא בדיוק מה שאתן מחפשות- קליל, אלגנטי ומלא
אם את עדיין מתלבטת מה להכין למשלוח מנות… אז המתכון הזה הוא פשוט ומתוק! האמת שהוא מתאים לא רק לפורים, אבל אני אוהבת להכין את
אני מודה, גם אני מתמודדת עם פיתויי הסוכר ומנסה להימנע כמה שאפשר! (כן, כן…) אני מצויה הרבה בקונפליקט הזה! אבל חייבת להודות שלא יכולה לחשוב
ביסקוטי הן עוגיות דקות ויבשות, כאלה שמעולות לטבילה בשתיה חמה. בד"כ הן מכילות שקדים, אבל הפעם לכבוד ט"ו בשבט הכנתי אותן עם פירות יבשים שיוצרים
מכירות את השלב הזה שהבננות כבר טיפה בשלות מידי וכבר לא כזה עושה חשק לאכול אותן? אז בדיוק בשביל בננות כאלה יש המאפינס האלה. (או
ידוע שמרקים וסלטים הם אוכל של נשים 😊 אז החלטתי לפנק אותכן ולהביא לכן את אחד המתכונים הטובים לסלט כל כך טעים! ואני לא מגזימה!
בחופש הגדול יש לי הזדמנות להרגיש אמא מושלמת מהסרטים… חחח… כזאת שמכינה פנקייקים לארוחת בוקר וכולם יושבים יחד ונהנים… אז באמת במשך השנה התמונה החלומית
אחד הדברים הכיפיים שמביא איתו החורף זה… המרקים! נראה לי שבכלל, נשים אוהבות מרקים… זה אוכל כזה מנחם ומחמם, ביתי ופשוט. המרק הזה פשוט להכנה,
כמה שעוגת דבש היא כביכול עוגה פשוטה, אי אפשר להתחיל שנה בלעדיה… אפילו שאני מכינה עוד מתוקים לחג, תמיד אכין גם עוגת דבש, כי ראש
מה מסמן בשבילכן את החורף? חורף בשבילי זה להתקלח במים חמים, חמים, כמעט רותחים… לקחת שאיפה עמוקה של ריח האדמה אחרי הגשם… הציפייה
אז מה מכינים למשלוח מנות? כל שנה כשפורים מתקרב אני נהנית לתכנן מה אכין למשלוחים. כמובן שזה צריך להיות יפה, טעים ורצוי גם מיוחד… עם
האביב כבר ממש כאן, וזה הזמן הכי טוב לצאת ל.. פיקניק! לא חם מידי ולא קר מידי, הכל ירוק ופורח ופשוט מתבקש לצאת לטבע. זה
טוב, אז נתחיל מכך שזה לא באמת פיתות בטאבון, כי טאבון זה סוג של תנור. אבל זה השם העממי והמוכר. באמת מכינים אותם על –
2 ממרחים שווים שלא ישאירו אותכם אדישים… הם הולכים לשדרג לכם את הסנדוויץ', את הסלטים של שבת, ואם מסתכלים קצת קדימה אז גם את
דבש, דבש, דבש… אממ… כזה טעים! אין תחילת שנה מושלמת אם אין איזה מאפה עם דבש… (נכון ששמים אותו גם בבישול, אבל שם הוא פחות
הרימון הוא אחד הפירות האהובים עלי. אני כל פעם מתפעלת מהצבע המדהים ולפעמים כשאני פותחת רימון אני מדמיינת שפתחתי אוצר ומנצנצים אלי מלא אבני רובין
חורף זה גשם ומרקים. שלוליות ומטריות וילדים עם שמחה גדולה שקשה לכעוס עליהם שהם חוזרים רטובים ומאושרים. חורף זה גם בוץ, רוח והמון עננים וימים
הסלט הזה הוא אחד הטובים… אם תביאו אותו לאיזה אירוע, תראו איך הוא מתחסל צ'יק צ'אק. הוא פריך ויש לו טעם מפתיע ומרענן בזכות הנענע
אם אתן מחפשות איזה קינוח קליל לסעודה חלבית, אז אני ממליצה לכן בחום על הקרם הנפלא הזה! הוא עשוי מגבינה או שמנת חמוצה וקצפת, ויש
אחד הדברים הכיפים בחורף זה להתכרבל בספה עם איזה ספר טוב, כשליד כוס משקה חם ועוגיות טובות… או לשבת ולשחק יחד עם הילדים כשבחוץ סוער
כלי נגישות