קרם גבינה עננים

עם פירורי לוטוס

אם אתן מחפשות איזה קינוח קליל לסעודה חלבית, אז אני ממליצה לכן בחום על הקרם הנפלא הזה!

הוא עשוי מגבינה או שמנת חמוצה וקצפת, ויש לו טעם וניל עדין ומתיקות מתונה, והמרקם שלו כ"כ אוורירי שקשה להפסיק "לטעום" ממנו 😊 הוא מתאים במיוחד לקיץ כשרוצים משהו קליל ומרענן.

מה שגם כיף איתו, שאפשר להכין ממנו כל מיני קינוחים. אפשר לשלב אותו עם סלט פירות צבעוני, או להזליף לכוסיות מאפינס יפות ולפזר למעלה פירורי עוגיות שאתם אוהבים (כמו בתמונה… עם עוגיות לוטוס 😊) או בכלל להכין איתו עוגת גבינה ופירורים, או עוגת בסקוויטים… בקיצור, הקרם הזה ממש משתלב בהרבה דברים. כמו תמיד… פשוט טעים וקל. שמנה לב שהוא מתייצב אחרי כמה שעות במקרר, וטיפ שלי- אם בחרתן למלות כוסיות מאפינס, תעשו טובה- תשקיעו קצת ותעבירו לשקית זילוף ואז תמלאו את הכוסיות. זה יוצא הרבה יותר יפה, נקי ואסטטי. ותאמינו לי- זה מה שעושה את ההבדל! ואם בחרתן להכין את השילוב עם הפירורים- קחו בחשבון שהפירורים מאבדים את הפריכות שלהם אחרי כמה שעות עם הקרם. אז אם אתן אוהבות את הקרנצ'יות של העוגיות- פשוט מפזרים את הפירורים סמוך להגשה.

מצרכים: (מספיק ל-18 כוסיות מאפינס רגילות)

1 גביע שמנת חמוצה 15%

1 גביע שמנת חמוצה 27%

2 מיכלים שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה גדולה את השמנות החמוצות עם הסוכר, התמצית וניל והפודינג.

מקציפים את השמנת המתוקה במהירות בינונית- גבוהה עד שמקבלים קצף יציב.

מעבירים שליש מהקצפת  לקערה עם התערובת ומערבבים רגיל לאיחוד. לאחר מכן מעבירים את ייתרת הקצפת לתערובת ומקפלים בעזרת מרית בתנועות קיפוליות ע"מ לשמור על האווריריות של הקצפת. זהו! הקרם מוכן לשימוש לפי בחירתכן 😊 אם אתן רוצות להזליף אותו- זה הזמן.

[לגבי הרכב הקרם- אפשר לשחק עם ההרכב של השמנת חמוצה/ גבינה לבנה. אם אתן רוצות קרם דיאטטי יותר, פשוט מחליפים לגבינה לבנה 5% או שמנת חמוצה לייט… ככל שאחוזי השומן בגבינה/ שמנת חמוצה גבוהה יותר התוצאה טעימה יותר😊 כמובן שאפשר לשלב גבינה ושמנת חמוצה]

עם פירורי עוגיות חמאה בתחתית ובציפוי רוטב פטל
אותה הגברת בשינוי אדרת…

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות