קפית סניף עמק רפאים/ ירושלים

אני מאוד אוהבת את האזור של המושבה הגרמנית בירושלים. הבתים הישנים, המסעדות, בתי הקפה והחנויות המעניינות נותנות לי הרגשה של חופשה ונחת. בין שלל המסעדות ובתי הקפה יש את מסעדת קפית, שהמראה שלה תפס את תשומת ליבי כבר בפעם הראשונה שעברתי לידה, ולא פלא.

מזכיר לי את צרפת 🙂

בית הקפה מעוצב בצורה מקסימה ומזכיר בית קפה אלגנטי בצרפת. (עולה לי בראש פרובנס למרות שאף פעם לא הייתי שמה…חחח) בחזית המסעדה ישנה מרפסת יפה שאדניות פרחים שופעות מקשטות אותה, וברקע  חזית המסעדה שעשויה מפרופיל בלגי בצבע תכלת. כסאות גן עם עיטורים מסולסלים משלימים את התפאורה היפה.

בפנים האווירה חמימה יותר ובר מכובד ניצב באמצע המסעדה שאפשר גם לשבת סביבו. אחותי ואני הגענו באחה"צ נעים והתיישבנו בחוץ. מיד קיבלנו תפריטים, שהציעו מגוון רחב ומעניין של מאכלים. לבסוף בחרנו את מנת החלומי שחומה ופטריות, ברוטב יין על פירה תפוח אדמה ובצל פריך (74 ₪) מרק בצל (34 ₪) וסלט בטטה (69 ₪) מסעיף ה"אורגנטו" שפירושו (כפי שהסבירה המלצרית…) סלט עם תוספת חמה. המנות הגיעו די מהר, ומנת החלומי והפירה הייתה מגרה מאוד. לצערנו הרב הרוטב לא היה אלא רוטב הטיראקי התעשייתי, (איפה היין???) שמשתלט בטעמו החזק על כל יתר הטעמים. למרות זאת, המנה הייתה טעימה ומיוחדת. המנה גדולה ומספיקה בהחלט לשתי אנשים.

מרק הבצל היה מאכזב מאוד, כי חורף שעבר אכלתי כאן מרקים נפלאים, וכגודל הציפיה, כן גודל האכזבה… ראשית הגישו את המרק עם התוספות כבר בפנים, קרוטונים (קנויים) וגבינה צהובה, המרק היה חם מאוד, ועד שיכולתי לאכול ממנו כבר איבדו הקרוטונים את פריכותם… שנית, לא היה למרק שום טעם ייחודי, אלה פשוט טעם של אבקת מרק בצל… מזל שהסלט בטטה פיצה על כך. הגיע סלט ענקי, שיכול להספיק בכיף לארבע אנשים, קערה גדולה ובה מגדל יפיפיה של רצועות בטטה מטוגנת מעוטרות באגוזים וקרוטונים, על ירקות טריים- חסה, עגבניות, מלפפונים, פטריות וגבינה בולגרית. הסלט בהחלט מרשים, וטעים.

עם הסלט וגם עם המרק מגיעה תוספת לחם- 4 פרוסות לחם כפרי בתוספת שמן זית וסלסת עגבניות טריות. לא הצלחנו לגמור הכל, (וגם שמרנו מקום לקינוח 😊) תפריט קינוחים יפה מלווה כל מנה בתמונה, שאכן תואמת את המציאות. הזמנו "מוצארט מרנג ואגוזי לוז" (36 ₪) ו"שחיתות" (44ש"ח) וכמובן קפה קטן לליווי כל המתוק הזה. המוצרט הוא 3 שכבות של מרנג אגוזי לוז שבשכבה התחתונה יש מוס לבן ובשכבה השניה מוס נוגט ומעל ציפוי שוקולד חלב. המנה טעימה ודי קטנה, לעומת זאת השחיתות כשמה כן היא.

תואם את המציאות
מוצארט מרנג ואגוזי לוז

תחזיקו חזק-  קערה עמוסה בגלידת שוקולד, קוביות בראוניז ומעל הכל הררי קצפת בקישוט פקאנים קצוצים וזילופי ריבת חלב. גם כאן, המנה נדיבה ויכולה להספיק לכמה אנשים. (ולא, לא הצלחנו להתגבר על הכל 😊)

שחיתות 🙂

לסיכום, קפית היא מסעדה מקסימה, עם תפריט מעניין ומגוון ומנות נדיבות. מתאים ליציאה זוגית  וגם ליציאה עם הילדים (יש סעיף "משפחה" בתפריט וגם תפריט ילדים)

אוהבת את הרחוב הזה!
ערב ירושלמי סתוי

כתובת: עמק רפאים 36, ירושלים

שעות פתיחה: א-ה 7:30-00:00  ו- 7:30-שעה וחצי לפני כניסת שבת   מוצ"ש: כשעה מצאת שבת עד אחרון הלקוחות

כשרות: חלבי- רבנות ירושלים

*פורסם לראשונה במגזין "פנימה".

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות