קניידלעך בשבילי הם המאכל של פסח.
כל ליל סדר היה למנה ראשונה סיר מרק
מלא קניידלעך שאמא שלי הכינה רק בליל הסדר…
קניידלעך גדולים, רכים ואוורירים כאלה טעימים!!
אחרי שאוכלים אותם קשה מאוד לחזור לגרסה המהירה
שיוצאים הרבה פחות אוורירים (שלא לומר קשים 😉)
כפי שאתן מכירות אותי, אני אוהבת קיצורי דרך איפה שאפשר…
(או בואו נגיד את האמת- קצת עצלנית… חחח)
אבל פה אין מנוס אלא להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים
אחרת זה פשוט לא יהיה זה.
(את המתכון הזריז שמרו למשך השנה…)
אתן מוזמנות לאמץ את המתכון ולהנות ממנו לא רק בליל הסדר…
אפשר גם לשדך למרק עוף- פינוק אמיתי!
אני מכינה מרק ירקות קלאסי, שהירקות קצוצים דק-
בצל, גזר, קישואים, שומר, כרישה וסלרי אמריקאי.
(אמא שלי מוסיפה גם מעט אבקת מרק…)
הילדים טורפים את הקניידלעך! כדאי להכין מנה כפולה 😊
מצרכים: (יוצא כ-15 כדורים גדולים)
3 ביצים גדולות
בצל בינוני
חופן פטרוזיליה
כוס קמח מצה
2 כפות שמן
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
חצי כפית סוכר (לא לוותר)
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב.
בנתיים קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה ומוסיפים לחלמונים.
מערבבים יחד עם השמן והתבלינים.
(מי שאוהבת יכולה להוסיף טיפ טיפה קינמון).
שופכים את הבלילה על קצף החלבונים ומפזרים מעל את הקמח מצה.
מערבבים עם מרית בתנועות קיפוליות עד שמקבלים תערובת אחידה.
התערובת תאבד מנפחה וזה בסדר. בשלב הזה כדאי לטעום שלא חסר מלח…
מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בגודל פינג פונג.
מוסיפים למרק מבעבע על אש קטנה ומבשלים כ- 20 דקות.
הקניידלעך תופחים מאוד וסופגים נוזלים אז כדאי לשים לב שיש מספיק נוזלים במרק 🙂
פסח כשר ושמח!
מחפשים קינוח לליל הסדר או לארוחת חג חגיגית? כדאי לכם לנסות את הקינוח המעולה הזה ❤