פנקייקים מהלב

בחופש הגדול יש לי הזדמנות להרגיש אמא מושלמת מהסרטים… חחח…  כזאת שמכינה פנקייקים לארוחת בוקר וכולם יושבים יחד ונהנים… אז באמת במשך השנה התמונה החלומית הזאת לא קורת… אבל בחופש הגדול יש לי הזדמנות לפנק אותם בארוחת בוקר כיפית ולהנות איתם יחד מהנחת של החופש. את האמת שאני מכינה את הפנקייקים האלה גם לארוחת ערב מידי פעם, או… אל תגלו לאף אחד- אם אני מגלה פתאום בבוקר שנתקעתי בלי לחם לילדים אני מכינה פנקייקים. (כבר אמרו לפני- אם אין לחם תאכלו עוגות 😊) וכמובן שכיף לפנק איתם את מי שאתם אוהבים… ולמה הם בעצם כאלה מעולים? כי הם עבים ואוורירים, משביעים, בלי הרבה שומן, ומכינים אותם צ'יק צ'אק. ואיך אני עושה את צורת הלבבות? יש לי מחבת לבבות… ברור שאפשר להכין אותם רגיל במחבת רגילה!  

והכי כיף להגיש אותם עם מלא תוספות מפנקות- גבינה מתוקה/ מייפל/ ריבת חלב/ ממרח/רוטב שוקולד… חמאה ודבש/ ריבה וכל המרבה הרי זה משובח ומעלה את מפלס האושר של הילדים 😊

טיפים נוספים בסוף♥

מצרכים: כ-4 מנות/ כ-18 פנקייקים גדולים

4 ביצים

1/3 כוס סוכר

רבע כוס שמן

1.5 כוס חלב (אפשר להמיר במים/ חלב סויה, רק קחו בחשבון שעם מים זה קצת פחות עסיסי)

כפית תמצית וניל (לא חייב, מומלץ)

2.5 כוסות קמח תופח (כפית א.אפיה לכוס קמח)

קמצוץ מלח

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה עם מטרפה את הביצים, סוכר, שמן, חלב ותמצית וניל. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד שאין גושים. מחממים מחבת על אש בינונית ויוצקים עיגולים מהבלילה. אני ממליצה על מחבת עם ציפוי מונע הידבקות, ככה אין צורך לשמן את המחבת. אם הפנקייקים נדבקים אז לשמן מעט את המחבת. כשמתחילים להיווצר בועות על פני הפנקייקים והם תופחים, הופכים אותם לצד השני בעזרת תרווד.

איך שומרים את הפנקייקים חמים עד להגשה? 2 אפשרויות: (הכל למדתי מאמא שלי♥)

1)לוקחים קלחת ומחממים בה מעט מים על אש נמוכה. מכסים את הקלחת בצלחת ועל הצלחת מניחים את הפנקייקים המוכנים. החום של האדים מחמם את הצלחת ושומר על הפנקייקים חמים.

2)מחממים תנור לחום נמוך, משו כמו 60 מעלות, שהתנור יהיה חמים, ומכניסים את הצלחת עם כל הפנקייקים המוכנים. כדאי לכסות בנייר כסף שלא ייתיבשו.

מגישים ונהנים 😊

אפשר להכין את הפנקייקים גם עם קמח מלא, עדיף 70% או עם קמח כוסמין 70%. יוצא טעים ובריא!

חופש כיף♥ שלכן, נעמי

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן