פיתות על הטאבון

פיתות מעולות שמיד מתחסלות

טוב, אז נתחיל מכך שזה לא באמת פיתות בטאבון, כי טאבון זה סוג של תנור.

 אבל זה השם העממי והמוכר. באמת מכינים אותם על – סאג'. 

כיפת ברזל בעלת 2 ידיות ששמים מעל גחלים ועליהם מניחים את הפיתות.

 נכון, לא לכולם יש, אבל בטח לשכנים שלכם יש ☺ 

האמת, שיש לי זיכרון די רע מהפיתות האלה.

 רק אומרים לי פיתות על טאבון, מיד אני חושבת על פיתות שרופות, בצקיות, בקיצר, לא אכילות בעליל. 

אבל… יום אחד הייתי אצל חברתי הטובה והם הכינו פיתות.

 מה אומר? הופתעתי לטובה! היה טעים ממש. מה שנקרא- חוויה מתקנת…

מאז, אנחנו מכינים אותם הרבה. אצלנו עונת הקיץ מתאפיינת גם כעונת המדורות…

 אז אם יש מדורה- כמעט תמיד יהיו גם פיתות.

 ארוחת ערב קלה וכיפית שהיא גם חוויה.

 את הבצק אני מכינה צ'יק צ'אק במיקסר, נותנת לו לתפוח רבע שעה ויש לנו בצק מוכן.

הבצק הזה הוא סופר מעולה. [מצוין גם לפיצה!] כ

ל פעם שאני מכינה אותו אני מתפעלת ממנו מחדש.

 גמיש ולא דביק- בדיוק מה שאנחנו רוצות להכנת פיתות עם הילדים.

 כל ילד מקבל כדור בצק, מכין לעצמו פיתה- ואין מאושר ממנו ☺

 אפשר לאכול עם תוספות למינהם- גבינה וירקות, שמן זית וזעתר, חמאה ודבש…

אבל יש סיכוי גדול שתוכלו אותן ככה, כמו שהן, בלי כלום.

 כי הם פשוט כ"כ טעימות שהם מיד נטרפות.

 

מצרכים:  [מודדים לפי כוס חד פעמית]

3 כוסות מים חמימים

3 כפות סוכר

2 כפות שמרים

חצי כוס שמן

קילו קמח

כף מלח

 

אופן ההכנה:

שמים את הרכיבים בקערת המיקסר לפי הסדר שבמתכון.

מערבלים עם וו לישה כ- 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק, וגמיש.

מכסים במגבת מטבח נקייה כ-15 שעה עד שהבצק מתחיל מעט לתפוח.

מחלקים לכדורים, משטחים בידיים ומניחים בזהירת על הסאג'. כשהפיתה מתחילה להשחים מלמטה הופכים אותה בעזרת מזלג (הכי נוח מלקחיים) ומניחים אותה על הצד השני שלה להשחמה.

הכי חשוב להקפיד שהגחלים לא יהיו חזקות מידי, אחרת הפיתות נשרפות מיד. אסור שיהיו להבות, אלא גחלים חמות. אני מוציאה גחלים מהמדורה ושמה אותן בצד, ומעל מניחה את הסאג'. לפי הצורך אני מוסיפה גחלים מהמדורה הגדולה.

ואם אתם גרים בעיר, ואין לכם מדורה ליד הבית, או שסתם לא מתחשק לכם להתחיל להתעסק עם זה, אין בעיה! פשוט מכינים את הפיתות במחבת על הגז… פחות רומנטי, אבל עדיין טעים אששש  ☺

ותודה לעטרת על המתכון המעולה!

 

מה עוד מכינים עם הילדים בחופש??

מסיבת עוגיות ויש גם מתכון מושלם לכדורי שוקלד הכי קלים והכי טעימים שיש 🙂 

אהבתם את הפיתות?? יש לכם שאלות? אשמח לשמוע מכם כאן בתגובות למטה ❤

4 תגובות

  1. יסמין הגב

    הכנו היום ויצא פשוט מושלםםם.. שידאג לנו את הפיקניק בטירוף.

  2. נעם ריינוס הגב

    איזה מתכון מושלם תודה רבה הכנתי ללג בעומר למדורה של הילדים נטרף בשניות ממש בצק מוצלח

השארת תגובה

עוגיות שוקולד מושלגות קלות להכנה פרווה ללא גלוטן הנסיכה והעדשה בלוג אוכל כשר של נעמי מלאכי
Uncategorized

עוגיות שוקולד מושלמות

העוגיות האלה לא רק שוקולדיות בטירוף וטעימות ברמות אחרות (כן, אני לא מגזימה!) הן גם יפות וגם ממש, אבל ממש קלות להכנה! לעומת מתכונים אחרים

קרא עוד >>
עוגיות קינמון עם אגוזים מתכון קל ומהיר הכנה בלוג אוכל כשר הנסיכה והעדשה נעמי מלאכי
מתכונים

עוגיות קינמון

אם אתם אוהבים קינמון (כמוני 😊)אתם הולכים לעוף על העוגיות האלה! זה העוגיות הכי קינמוניות שיש! עוגיות פריכות וכהות מרוב קינמון… בעיניי הן מושלמות לחורף!

קרא עוד >>

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות