פיתות על הטאבון

פיתות מעולות שמיד מתחסלות

טוב, אז נתחיל מכך שזה לא באמת פיתות בטאבון, כי טאבון זה סוג של תנור.

 אבל זה השם העממי והמוכר. באמת מכינים אותם על – סאג'. 

כיפת ברזל בעלת 2 ידיות ששמים מעל גחלים ועליהם מניחים את הפיתות.

 נכון, לא לכולם יש, אבל בטח לשכנים שלכם יש ☺ 

האמת, שיש לי זיכרון די רע מהפיתות האלה.

 רק אומרים לי פיתות על טאבון, מיד אני חושבת על פיתות שרופות, בצקיות, בקיצר, לא אכילות בעליל. 

אבל… יום אחד הייתי אצל חברתי הטובה והם הכינו פיתות.

 מה אומר? הופתעתי לטובה! היה טעים ממש. מה שנקרא- חוויה מתקנת…

מאז, אנחנו מכינים אותם הרבה. אצלנו עונת הקיץ מתאפיינת גם כעונת המדורות…

 אז אם יש מדורה- כמעט תמיד יהיו גם פיתות.

 ארוחת ערב קלה וכיפית שהיא גם חוויה.

 את הבצק אני מכינה צ'יק צ'אק במיקסר, נותנת לו לתפוח רבע שעה ויש לנו בצק מוכן.

הבצק הזה הוא סופר מעולה. [מצוין גם לפיצה!] כ

ל פעם שאני מכינה אותו אני מתפעלת ממנו מחדש.

 גמיש ולא דביק- בדיוק מה שאנחנו רוצות להכנת פיתות עם הילדים.

 כל ילד מקבל כדור בצק, מכין לעצמו פיתה- ואין מאושר ממנו ☺

 אפשר לאכול עם תוספות למינהם- גבינה וירקות, שמן זית וזעתר, חמאה ודבש…

אבל יש סיכוי גדול שתוכלו אותן ככה, כמו שהן, בלי כלום.

 כי הם פשוט כ"כ טעימות שהם מיד נטרפות.

 

מצרכים:  [מודדים לפי כוס חד פעמית]

3 כוסות מים חמימים

3 כפות סוכר

2 כפות שמרים

חצי כוס שמן

קילו קמח

כף מלח

 

אופן ההכנה:

שמים את הרכיבים בקערת המיקסר לפי הסדר שבמתכון.

מערבלים עם וו לישה כ- 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק, וגמיש.

מכסים במגבת מטבח נקייה כ-15 שעה עד שהבצק מתחיל מעט לתפוח.

מחלקים לכדורים, משטחים בידיים ומניחים בזהירת על הסאג'. כשהפיתה מתחילה להשחים מלמטה הופכים אותה בעזרת מזלג (הכי נוח מלקחיים) ומניחים אותה על הצד השני שלה להשחמה.

הכי חשוב להקפיד שהגחלים לא יהיו חזקות מידי, אחרת הפיתות נשרפות מיד. אסור שיהיו להבות, אלא גחלים חמות. אני מוציאה גחלים מהמדורה ושמה אותן בצד, ומעל מניחה את הסאג'. לפי הצורך אני מוסיפה גחלים מהמדורה הגדולה.

ואם אתם גרים בעיר, ואין לכם מדורה ליד הבית, או שסתם לא מתחשק לכם להתחיל להתעסק עם זה, אין בעיה! פשוט מכינים את הפיתות במחבת על הגז… פחות רומנטי, אבל עדיין טעים אששש  ☺

ותודה לעטרת על המתכון המעולה!

 

מה עוד מכינים עם הילדים בחופש??

מסיבת עוגיות ויש גם מתכון מושלם לכדורי שוקלד הכי קלים והכי טעימים שיש 🙂 

אהבתם את הפיתות?? יש לכם שאלות? אשמח לשמוע מכם כאן בתגובות למטה ❤

44 תגובות

  1. יסמין הגב

    הכנו היום ויצא פשוט מושלםםם.. שידאג לנו את הפיקניק בטירוף.

  2. נעם ריינוס הגב

    איזה מתכון מושלם תודה רבה הכנתי ללג בעומר למדורה של הילדים נטרף בשניות ממש בצק מוצלח

  3. שירה הגב

    הכנתי ונראה מבטיח! כמה כדורים לקרוץ?

  4. דניאלה הגב

    אפשר לשים במקרר/מקפיא את הבצק שנותר לעשות ביום אחר?

  5. ליטל הגב

    האם זה בסדר להכין, להשאיר במקרר ולהשתמש ביום למחרת?

  6. רוני הגב

    נראה מושלם, הולכת להכין למדורה הערב.
    אפשר גם שעתיים מראש להכין את הבצק?

  7. מיה הגב

    לכמה כדורים הכמות מספיקה? האם מספיקה ל30 ילדים או שצריך להכפיל כמויות?

  8. תרצה הגב

    פיתות טעימות וקלות להכנה ממש נהניתי!!!

  9. שרה הגב

    הכמות שמרים מתכוונת לטריים או יבשים?

  10. הודיה הגב

    שלום,
    לכמה פיתות המתכון הזה מספיק?

  11. בתאל' הגב

    בצק אש! יוצא בצק מעולה ונעים להכנה.. תודה

  12. שולה הגב

    מכסים במגבת מטבח נקייה כ-15 שעה- הכוונה דקות אני מניחה?

  13. אייל הגב

    להשתמש הכוס חדמפעמי או בכוס לשתייה חמה?

  14. אופיר גנוט הגב

    הכנתי היום למפגש משפחתי אני גרה בדרום בשדרות וימפשוט מושלםם כולם טרפו את הפיתות )עד כדי כך שראיתי את השניה הכי קטנה שלי יושבת בצד ואוכל כולה בת שנה..ועוד יש לה אח קטןן

  15. איתמר הגב

    האם מתכון זה מתאים גם לטאבון התנור?

  16. יהלי הגב

    היי
    אני מכינה בבית את הבצק אבל בשטח הילדים ירדדו, נסיעה של שעה.
    האם לחתוך אותו בבית או להשאיר בקערה גדולה..? האם צריך להיות ברור? כיצד לנהל את זה? 😆

  17. איחלה הגב

    וואוו מומלץ בחום , גורף מחמאות !!
    הוספתי עוד מעט סוכר והכפלתי כמויות .
    טעים !!!
    תודה

  18. עדנוש הגב

    בצק אליפות !!!
    אני גרועה במטבח ויצאו לי פיתות שחוסלו תוך דקות!
    היום ניסיתי להכין מהבצק חלות , יצאו פשוט ווואווווו!!

  19. יעקב הגב

    מה עושים אם רוצים להשתמש הקמח מלא? יש מאוד שונה?

השארת תגובה

מתכונים

דובשניות של ילדות

ראש השנה כבר עבר אבל הילדים שלי כל כך התלהבו מהדובשניות שהחלטתי להכין אותן שוב, הפעם ממתכון אחר שיש לי אותו כבר יותר מ20 שנה…

קרא עוד >>
חגים

בריוש של חג

כמעט כל שנה אני מכינה לחג את הבריוש הזה שהוא פינוק אמיתי למביני עניין… בריוש צרפתי אמיתי, גדוש חמאה בציפוי מרהיב של פרוסות שקדים זהובים

קרא עוד >>