פוקאצ'ות עסיסיות

פוקאצ'ות רכות ועסיסיות

אני אוהבת להכין פוקאצ'ות!
זה קל, זה מפנק, הן מושלמות לאירוח וזה סוחט ים של מחמאות!
אין לי מרכיבים סודיים כאלה ואחרים, הבצק הוא בצק שמרים פשוט, אבל יש לי 2 "סודות" (לא
באמת סודות… כי תכף אגלה לכם :)) שעושים את הפוקאצ'ות שלי למה שהן- רכות ועסיסיות עם
קרום מתפצח.
סוד ראשון- אני שמה הרבה מים בבצק, מה שעושה את הבצק אורירי ורך.
סוד שני- אני אופה את הפוקאצ'ות בחום גבוהה (240 מעלות) ובשלב האחרון של התנור, כמעט צמוד
לתחתית התנור. מה שעושה את הפוקאצ'ה עם קרום קריספי ושחום.
וכמובן- תוספות מפנקות והקפדה על חומרים איכותיים (לא לוותר על השמן זית)
ירקות– עגבניות שרי, (אפשר לשים עם הגבעול) גמבה אדומה- צהובה, עגבניות רגילות חתוכות
לפרוסות, בצל סגול קצוץ או בטבעות (אני אוהבת לשחק עם העיצוב :)) טבעות זיתים, צלפים,
אפשר אפילו בטטה/ קישואים פרוסים דק דק כך הם נאפים בתנור יחד עם הפוקאצ'ה.
גבינה– אני הכי ממליצה על גבינה בולגרית- היא לא מאבדת צורה באפייה והיא שומרת על הטעם
החזק שלה. מי שאוהב גבינת עיזים יכול לשים "פרומעז" פשוט לחתוך מטבעות ולפזר.
תיבול– שמן זית, זעתר/ אורגנו, מי שאוהב יכול לפזר שומשום בשוליים, קצח. (מלח אני שמה אם אני
לא שמה גבינה בולגרית כי היא ממש מוסיפה מליחות)

חומרים: ל-4 פוקאצ'ות גדולות
קילו קמח (אני הכי אוהבת להכין מקמח כוסמין 70%)
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
2.5-3 כפיות מלח
4.5 כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן זית

תוספות:

רשום למעלה, אין כמויות מדויקות, זה כל הכיף 🙂 שמים מה שיש בבית. לא חייבים להכין חלבי!

אפשר פרווה ללא גבינה זה יוצא גם טעים מאוד…


אופן ההכנה:
מערבבים יחד בקערה את השמרים, הסוכר והמים. מערבבים מעט עד שהשמרים נמסים ומוסיפים
כחצי מכמות הקמח. מערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים
לאיחוד. מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עד שאין גושי קמח. הבצק יהיה דביק מאוד וזה בסדר!
אם אתם מכינים מקמח לבן יכול להיות שתצטרכו מעט פחות מים. (קמח מלא "שותה" יותר מים…)
בכל מקרה, צריך שהבצק יהיה דביק. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה עד שהבצק תופח יפה.
(בקיץ זה ממש צ'יק צ'אק) לאחר שהבצק תפח, מכינים 2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
מרטיבים את הידיים (הכי נוח להכין קערת מים ליד קערת הבצק) ולשים את הבצק להוצאת האוויר.
מחלקים את הבצק ל-4 וכל כדור בצק מותחים ומניחים בצורת אליפסה/ מלבן על התבנית. אפשר גם
למתוח/ לעצב מעט את הבצק על התבנית. לאחר מכן עוברים לשלב הוספת התוספות- מתחילים
בירקות, אח"כ שמים מעל את הגבינה שבחרתם ולסיום תבלינים. מזליפים שמן זית מעל. מניחים
לפוקאצ'ות לתפוח שוב עד שהפוקאצו'ת ממלאות את התבנית.

לפני ההתפחה השניה… אל דאגה, הן עוד ימלאו את כל התבנית!

מכניסים לתנור חם מאוד בשלב האחרון של התנור ואופים כ- 20 דקות עד להזהבה יפה.

מוציאים ומצננים על רשת. פורסים לפרוסות עבות, מגשים ונהנים יחד עם כולם 🙂

חמות מהתנור 🙂

 

בתיאבון!

4 תגובות

  1. שרה הגב

    וואי נראה אש!!! רצה להכין 🙂

  2. אושרה שפירא הגב

    האם הם טובות בהקפאה?

השארת תגובה

דובשניות של ילדות

ראש השנה כבר עבר אבל הילדים שלי כל כך התלהבו מהדובשניות שהחלטתי להכין אותן שוב, הפעם ממתכון אחר שיש לי אותו כבר יותר מ20 שנה…

המשך >>

בריוש של חג

כמעט כל שנה אני מכינה לחג את הבריוש הזה שהוא פינוק אמיתי למביני עניין… בריוש צרפתי אמיתי, גדוש חמאה בציפוי מרהיב של פרוסות שקדים זהובים

המשך >>