פאי שוקולד באפס מאמץ

פעם ראשונה שטעמתי מהפאי המושלם הזה

היה בבוקר לימוד שאני משתתפת בו פעם בשבוע.

כבר בביס הראשון ידעתי שאני צריכה את המתכון שלו 😊

כזה טעים… מילוי רך ונימוח

שלא השאיר אותי אדישה…

אחרי בירור קצר גיליתי

שהוא פרווה, קלי קלות להכנה

ברמה שגם ילדים יכולים להכין אותו לבד.

בדיוק סוג המתכונים שאני אוהבת.

לא צריך לחשוב פעמיים אם מכינים אותו,

אפילו אם כבר שישי בצהריים!

(כן, כבר קרה לי…)

בלי הקצפות ומערוכים,

פשוט לא להאמין שהוא יוצא כזה טעים!

בטוחה שגם אתם תתאהבו במתכון הזה…

ותודה לנעמה על המתכון!

שיניתי אותו טיפה לפי מה שאני אוהבת

אבל המקור ממנה. תודה ♥

ותוספת קטנה מרגשת לסיום –

יצרתי קשר עם נעמה (שלא הכרתי לפני) לספר לה שהמתכון בבלוג,

נעמה סיפרה לי שהמתכון הוא של אחותה רעות שוורץ ז"ל

שהייתה מלכת אפייה ואהבה דברים קלילים וכיפים.

אז הפוסט הזה מוקדש לעילוי נשמתה


פאי שוקולד

מצרכים: תבנית עגולה גדולה

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 2/3 כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • קורט מלח

למילוי:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 3/4 כוס קרם קוקוס (או שמנת מתוקה לגרסה חלבית)
  •   3/4 כוס סוכר
  •   4 כפות שמן
  •   3 ביצים 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים יחד את השמן, הסוכר והביצה לתערובת אחידה.

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת בצק אחיד.

משטחים בתבנית כולל שוליים. אופים ב180 מעלות כ 15-20 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.

בנתיים מכינים את המלית:

3. שוברים את  השוקולד לקוביות, וממיסים בסיר על אש בינונית (או במיקרוגל) את השוקולד יחד עם הקרם קוקוס.

מערבים ומוסיפים את הסוכר והשמן.

4. מכבים את האש ומוסיפים את הביצים אחת אחת, מערבבים היטב.

5. שופכים את תערובת השוקולד על הבצק ואופים בשליש התחתון של התנור בין 20-30 דקות עד שהמלית תופחת.

אם אתם אוהבים את המלית רכה,

מספיק לאפות כ20 דקות עד שהמלית יציבה מעט אך עוד רוטטת במרכז.

אם אתם רוצים את העוגה יציבה יותר, פשוט אפו עד שהמלית יציבה לגמרי.

אוהבים שוקולד??

יש גם מתכון לעוגיות שוקולד קלות ונהדרות

וגם מתכון לבראוניז לוטוס משגעים!

ניפגש ❤

16 תגובות

  1. חו הגב

    איזה מתכון שווה חיכתי

  2. מיכל הגב

    אשמח להשתתף ברשימת תפוצה

  3. דניאלה הגב

    היי המתכון נראה מעולה רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במי קוקוס במקום קרם קוקוס

    • נעמי הגב

      היי דניאלה,
      לא, צריך נוזל שומני…
      אפשר או שמנת מתוקה מינימום 32% שומן, או קצפת צמחית שמתאימה לבישול ואפיה או קרם קוקוס
      בהצלחה!

  4. מלכי הגב

    האם אפשר קצפת צמחית במקום הקרם קוקוס?

  5. גילה הגב

    מה זה תבנית גדולה? איזה קוטר מומלץ?
    וכן- האם זה נחלץ בקלות מהתבנית או נשבר? אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית ולהוציא למגש.

    • נעמי הגב

      קוטר בד"כ 24. אפשר גם 26.
      אם את מכינה בתבנית חד"פ זה הכי טוב, פשוט תגזרי את השוליים של התבנית לפני החילוץ וככה תעבירי בקלות למגש. בהצלחה!

      • גילה הגב

        חח עד שענית לי כבר החלטתי לבד
        הכנתי בתבנית פאי אמיתית (מתולתלת) 26, כי בחד פעמי היה לי קוטר תחתון 22 והיה נראה לי מדי קטן. רססתי ספריי שמן כדי שיצא ואכן החליק מעולה (הבצק גם מאד שומני)
        יצא עולמי!
        משום מה הקלתית כהה וקשה יותר מאשר איך שנראית בתמונה שלך… אולי אפיית יתר
        אבל כמעט נגמר גם כך
        תודה!!

  6. חסיה פלד הגב

    הי יקרה,
    הכנתי היום פעם ראשונה, עדין לא טעמתי איך יצא אבל היו לי שתי בעיות עם המתכון:
    1. לא כתוב איזה גודל תבנית ("תבנית גדולה" יכול להתפרש שונה אצל אנשים שונים)
    2. לא כתוב על איזה טמפרטורה התנור. אני עשיתי על 175 כמו רוב העוגות שמכינים אבל יצאו לי זמנים הרבה יותר קצרים מאשר מה שכתוב במתכון. כמו כן, באפייה השניה נראה לי שהתחתית נאפתה יתר על המידה בזמן שהמלית לא הייתה עדין מוכנה… אז אני מתארת לעצמי שבדיעבד הייתי צריכה טמפ' נמוכה יותר…

    תודה על המתכון בכל זאת, בסופו של דבר הפאי נראה לא רע…

  7. וונדי הגב

    באיזה יום אופים את העוגה?
    ואת הקלתית?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן