עוף עם אורז ושעועית בתבנית אחת

חורף זה גשם ומרקים. שלוליות ומטריות וילדים עם שמחה גדולה שקשה לכעוס עליהם שהם חוזרים רטובים ומאושרים. חורף זה גם בוץ, רוח והמון עננים וימים קצרים וימי שישי עוד יותר קצרים… המתכון הזה הוא בדיוק בשביל הימים האלו. הוא אהוב עליי במיוחד מהרבה סיבות… הוא פשוט, טעים (כמובן☺ )וממש קל להכנה וגולת הכותרת- כל הארוחה בתבנית אחת. האורז סופג את הטעמים של הכל והילדים ממש טורפים אותו (כשמחממים על הפלטה, האורז למטה נהייה קרנצ'י וטעים בטרוףףף) בזמן של הכנת מנה אחת, קיבלת ארוחה שלמה. איזה כיף!

 

מצרכים: (4 מנות)

4 מנות עוף (פולקע+משולש)

בצל גדול

2 כוסות אורז (אפשר גם מלא. יוצא טעים מאוד)

2 כפיות מלח

חצי שקית שעועית ירוקה קפואה (אין צורך בהפשרה מראש)

מלח, פלפל

3 כוסות מים (אם שמים אורז מלא, אז 4 כוסות מים)

תבנית פיירקס (לא חייב, מומלץ.)

אופן ההכנה:

לפני הכל, המלצה שלי- שמים את העוף בקערה ושופכים עליו מים רותחים עד כיסוי. מחכים כ-5 דק' ואז מנקים את העןף משיירי שומן ונוצות. גם מקל על הוצאת הנוצות וגם מנקה את העוף. (כדאי לא להוריד את העור ע"מ שהעוף לא יתייבש בתנור..)

מחממים תנור ל200 מעלות. (לא טורבו!) קוצצים את הבצל ומשטחים אותו בתחתית התבנית. מערבבים את האורז בקערה עם 2 כפיות מלח, מעט פלפל ומעט שמן. משטחים את האורז מעל הבצל. מפזרים את השעועית הירוקה מעל האורז באופן אחיד. מניחים את העוף מעל השעועית ומתבלים במלח, פלפל וקצת פפריקה וכורכום להוספת צבע ☺ עכשו מוסיפים את המים. אל דאגה, זה ייראה הרבה אבל האורז ייספוג הכל במהלך האפייה. קחו בחשבון שצריך להיות עומק לתבנית כי האורז תופח במהלך האפייה ויידחוף את הכל מעלה. מכניסים לתנור, לא מכסים. אופים 45 דק', מוציאים והופכים את העוף ומכניסים חזרה לתנור לעוד 45 דק'. בסיום האפייה הופכים את העוף חזרה. זהו.☺

2 תגובות

  1. קרן הגב

    אפשר לשים בסיר עמוק שמתאים לתנור במקום בתבנית פירקס?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן