אם בסוכות אנחנו אוהבים לארח ולהתארח ולהיות כמה שיותר בסוכה,
אז מהבחינה הזאת פסח הוא ממש ההיפך.
אנחנו אוהבים לנצל כמה שיותר את חול המועד
כדי לטייל בארצנו היפה בעונה הכי טובה שיש!
ואין תענוג יותר גדול להוציא עוגה ביתית,
רכה ומלאת טעמים ליד הפק"ל קפה אי שם…
כל פעם במקום אחר 🙂
עוגת תפוחים נהדרת רכה ואוורירית,
כל כך טעימה שקשה להאמין שהיא כשרה לפסח!
למרות שיש פה לא מעט תפוחים
הנוכחות שלהם בעוגה מאוד עדינה (בזכות הגירוד)
הקינמון תורם את הטעם והריח המופלא
והאגוזים את משחק המרקמים.
האווריריות והרכות של העוגה הם כמובן מהקצפת הביצים
(אל דאגה יש בסוף המתכון גם קיצור דרך לממהרים )
נתחיל! 🙂
עוגת תפוחים כשרה לפסח
מצרכים: (לתבנית עוגה סטנדרטית)
- כוס סוכר
- 5 ביצים
- 3/4 כוס שמן
- כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס קמח מצה
- 3/4 כוס קמח תפוח אדמה
- שקית אבקת אפייה
- כפית קינמון
- 3 תפוחים
- למי שאוהב- אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
- מקציפים יחד את הסוכר והביצים במהירות גבוה 10 דקות עד שמתקבל מוס תפוח ובהיר.
- בנתיים מקלפים את התפוחים ומגרדים אותם גס בפומפיה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזילוף דק ואת התמצית וניל.
- מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבלים לאיחוד.
- מוסיפים את התפוחים המגורדים (ללא הנוזלים שהפרישו) ומי ששם אגוזים אז מוסיף אותם גם עכשו. מערבבים לאיחוד.
- שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כחצי שעה ב180 מעלות עד שהעוגה תפוחה, זהובה ומפיצה ריח טוב 😊
קיצור דרך לממהרים:
אפשר להכין את העוגה גם ללא הקצפה,
מערבבים את כל החומרים הרטובים, מוסיפים את היבשים ובסוף את התפוחים.
רק קחו בחשבון שהעוגה תצא פחות אוורירית… אבל עדיין טעימה!
ובכל זאת –
ממליצה לא לוותר על ההקצפה!
משפר משמעותית את המרקם של העוגה.
לעוד מתכון כשל"פ שיישמח אותכם בפק"ל קפה –
עוגיות שוקולד ואגוזים כשרות לפסח
שיהיה לכולנו חג שמח! ✨