עוגת שוקולד ופירורים של הגננת ליאורה

הגננת ליאורה היא הגננת המשקיענית של הבת שלי שרה בשנתיים האחרונות בגן שפתי.

כיאה לגן כזה, כל איזה חודשיים יש בוקר השתלמות כזה להורים, כל פעם בנושא אחר שאיש מקצוע של הגן מעביר. כל פעם הגננת ליאורה הייתה מכינה כיבוד מושקע (שלא לומר ארוחת בוקר של ממש!) וכל פעם היא הייתה מכינה בין יתר המאכלים הטעימים את העוגה הזאת, שהיא אחת העוגות הטעימות שממש קשה להסתפק בחתיכה אחת … 😜

תחתית של בצק פריך עם מילוי רך וענוג של שוקולד רך… אמממ… תענוג 😊

אז ברור שביקשתי מתכון, (עשיתי שינויים ממש קטנים)

וככה נשארה לי מזכרת מתוקה מגננת מופלאה שנתנה את כל הלב והנשמה ♥

המתכון פרווה וממש קל להכנה! בטוחה שתהנו ממנו✨

 מצרכים: (לתבנית עוגה רגילה)

לבצק:

• 3 כוסות קמח

• 4 כפות סוכר

• 2 כפיות אבקת אפיה

• קורט מלח

• כפית תמצית וניל

• 1 ביצה

• 3/4 כוס שמן

• 2 כפות מים קרים

1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים, יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את השמן, הביצה והתמצית וניל. מערבבים לבצק פירורי.

2. שומרים 1/3 מהפירורים בצד, ולשאר הבצק מוסיפים את 2 כפות המים.

מערבבים לבצק אחיד ומשטחים בתבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה.

עוברים להכנת המלית:

• 200 גרם שוקולד מריר

• 2/3 כוס סוכר

• חצי כוס שמן

• רבע כוס מים

• 2 כפות קקאו

• 3 ביצים

3. מחממים בסיר על אש נמוכה את כל רכיבי המלית חוץ מהביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכבים את האש.

4. מוסיפים את הביצים אחד אחד. כל פעם טורפים היטב ובמהירות עד שהביצה נטמעת בתערובת.

5. שופכים את המלית על תחתית הבצק, מפזרים מלמעלה את הפירורים ששמרנו בצד ואופים ב180 מעלות כחצי שעה עד שהפירורים מזהיבים.

שומרים היטב מפני טורפים שייחסלו את העוגה😂

6 תגובות

  1. שלומית הגב

    מה זה : תבנית עוגה רגילה??

  2. שלומית הגב

    עוגה מעולה וכיפית . עושה שבת שניה ברציפות. בלוג מעולה נהנת ממנו מאוד…. הגעתי בעיקבות העוגת מספר ונשארתי 😊.

  3. jhv הגב

    עוגה מגניבה ומזה טעימה!!

השארת תגובה

פוסטים אחרונים

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות