הגננת ליאורה היא הגננת המשקיענית של הבת שלי שרה בשנתיים האחרונות בגן שפתי.
כיאה לגן כזה, כל איזה חודשיים יש בוקר השתלמות כזה להורים, כל פעם בנושא אחר שאיש מקצוע של הגן מעביר. כל פעם הגננת ליאורה הייתה מכינה כיבוד מושקע (שלא לומר ארוחת בוקר של ממש!) וכל פעם היא הייתה מכינה בין יתר המאכלים הטעימים את העוגה הזאת, שהיא אחת העוגות הטעימות שממש קשה להסתפק בחתיכה אחת … 😜
תחתית של בצק פריך עם מילוי רך וענוג של שוקולד רך… אמממ… תענוג 😊
אז ברור שביקשתי מתכון, (עשיתי שינויים ממש קטנים)
וככה נשארה לי מזכרת מתוקה מגננת מופלאה שנתנה את כל הלב והנשמה ♥
המתכון פרווה וממש קל להכנה! בטוחה שתהנו ממנו✨
מצרכים: (לתבנית עוגה רגילה)
לבצק:
• 3 כוסות קמח
• 4 כפות סוכר
• 2 כפיות אבקת אפיה
• קורט מלח
• כפית תמצית וניל
• 1 ביצה
• 3/4 כוס שמן
• 2 כפות מים קרים
1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים, יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את השמן, הביצה והתמצית וניל. מערבבים לבצק פירורי.
2. שומרים 1/3 מהפירורים בצד, ולשאר הבצק מוסיפים את 2 כפות המים.
מערבבים לבצק אחיד ומשטחים בתבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה.
עוברים להכנת המלית:
• 200 גרם שוקולד מריר
• 2/3 כוס סוכר
• חצי כוס שמן
• רבע כוס מים
• 2 כפות קקאו
• 3 ביצים
3. מחממים בסיר על אש נמוכה את כל רכיבי המלית חוץ מהביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכבים את האש.
4. מוסיפים את הביצים אחד אחד. כל פעם טורפים היטב ובמהירות עד שהביצה נטמעת בתערובת.
5. שופכים את המלית על תחתית הבצק, מפזרים מלמעלה את הפירורים ששמרנו בצד ואופים ב180 מעלות כחצי שעה עד שהפירורים מזהיבים.
שומרים היטב מפני טורפים שייחסלו את העוגה😂
פוסטים אחרונים
- דובשניות של ילדות 20 בספטמבר 2023
- בריוש של חג 14 בספטמבר 2023
- עוגת דבש רמאות ומחשבות פילוסופיות 10 בספטמבר 2023
40 תגובות
מה זה : תבנית עוגה רגילה??
בד"כ זה תבנית בגודל 27*33 ס"מ.
משהו כזה.. תבנית עוגה מלבנית
עוגה מעולה וכיפית . עושה שבת שניה ברציפות. בלוג מעולה נהנת ממנו מאוד…. הגעתי בעיקבות העוגת מספר ונשארתי 😊.
תודה רבה שלומית יקרה!
את לא יודעת כמה שימחת אותי☺
עוגה מגניבה ומזה טעימה!!
תודה תודה 😍
היי רציתי לשאול מה כוס המדידה לעוגה הזאת?
משתמשת בד"כ בכוס 250 מ"ל.
בד"כ משתמשת בכוס 250 מ"ל
היי נעמי,
הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש מושלמת!
אי אפשר להפסיק ליישר 😍
וזה שהיא פרווה זה הבונוס הכי גדול תודה רבה
תודה עומר
שמחה שאהבתם!
תודה עומר!
שמחה לשמוע שאהבתם 🙂
באמצע להכין ונראה טוב תודה רבה
אחלה של עוגה:-) מכינה אותה המון ומאד אוהבים אותה אצלנו!!! תודה רבה על מתכון נפלא
איזה כיף יסכה! תודה שאת מעדכנת משמח ממש ממש!
תודה על המתכון
באהבה!
מתכון מעולה תודה רבה לך לכבוד שבת קודש
שמחה לשמוע שאהבת!
תודה !!!
יצא מושלםםם
כולם נהנו
השוקלד פירורים הכי טעים שטעמתי
תודה שאת מעדכנת
משמח ממש!
עוגה יותר מושלמת תברכי מפי עליון אשמח לקבל עוד מתכונים תודה רבה
תודה רבה
שמחה לשמוע שאהבת!
עוגה יותר ממשלמת
באיזה שלב צריך לשים את העוגת שוקולד פירורים בתנור בשלב מתחת לאמצע או בשלב האמצעי?
זה תלוי בתנור שלך,
אני בד"כ אופה בשלב באמצעי
נעמי, העוגה שלך מדהימה!
תודה רבה
שמחה לשמוע שאהבת!
עוגה ממש טעימה
וגם מתכון טוב!!
תודה!
תודה שרה!!
עוגה טעימה קלה לביצוע אפילו למתחילות
תודה ליאורה
שמחה שאהבת!
אפשר להקפיא את העוגה אחרי ההכנה?
מאמינה שכן, לא נסיתי…
עוגה פצצה!
תודה!
אין על העוגה הזאת!!
צודקת!!! 🙂
איזה גודל ביצה? מתאים m?
כן