עוגת מספרים שלב אחרי שלב

אני אוהבת לקרוא לעוגה הזו, "עוגה שהיא מתנה". היא כל כך יפה ומרשימה!

אפילו רק לראות אותה זה כבר עושה שמחה גדולה בלב. עוגת מספרים היא מסוג העוגות המרשימות שאנשים לא יודעים כמה קל להכין אותה לבד! והיא אפילו די זולה… בפוסט הזה אתן לכן את כל הטיפים איך להכין עוגה מהממת, מחומרים שיש בכל בית ואפילו צילמתי לכן שלב אחרי שלב שיהיה לכן ממש ברור ♥

בקיצור, עוגה מושלמת- זולה, קלה להכנה ונראית מהמם ואפשר להכין חלבית או פרווה…

מה צריך יותר מזה??? 😊

אני יודעת שכל המתכונים שבוודאי נתקלתם בהם עד היום הכילו שקדים טחונים בבצק…

וגבינת מסקרפונה בקצפת… אז אני כמו ילדה טובה, כשהכנתי את העוגה פעם ראשונה עשיתי בדיוק לפי ההוראות, ומה אגיד לכם… קצת התאכזבתי. את השקדים בכלל לא הרגשתי בבצק הפריך… והמסקרפונה יצרה לטעמי קצפת כבדה ושומנית מידי. גם ככה התוספות מעל (שוקולדים, ברור 😊) נותנים טון מכובד ודומיננטי. אז כשהכנתי אותה שוב (והרבה פעמים מאז) הכנתי אותה בגרסה שלי.

בצק פריך פשוט, שאפילו לא דורש קירור, קצפת משמנת מתוקה שיש בכל מכולת ישובית והופ, יש לנו עוגה מושלמת. עם הקישוטים למעלה אפשר לשחק כיד הדימיון והחשק, החל משוקולדים למינהם, נשיקות מרנג, מרשמלו, סוכריות צבעוניות ועוד… או כמובן ללכת על הגרסה הפירותית (בקיץ יש אחלה פירות יפים וצבעוניים).

יאלה, שנתחיל?? 😊

מצרכים לבצק הפריך: (לעוגת לב בינונית, 2 קומות)

2 כוסות קמח

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

חצי כוס סוכר

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1 ביצה קרה מהמקרר (חשוב, כדי שלא נצטרך לקרר את הבצק אחרי זה)

מצרכים לקצפת:

מיכל וחצי של שמנת מתוקה להקצפה

3 כפות סוכר

3 כפות אינסטנט פודינג

אופן ההכנה:

שלב 1:

קודם כל, לפני הכל, תכינו לכם את השבלונה של הצורה שאתם רוצים לעשות.

זה יכול להיות לב, מספר, או אפילו עיגול בצורת טבעת. אני מכינה בצורה הכי פשוטה, על דף נייר…

אם אתם מעדיפים צורה יותר מדויקת כדאי להדפיס במדפסת (מספרים/ אותיות)

או לקנות שבלונה מוכנה מראש. בסוף הפוסט יש קישורים לרכישה בזיל הזול באלי אקספרס.

אם אתם צריכים להכניס את העוגה לקופסא, או רוצים להגיש אותה על כלי מסוים, שימו לב שהגודל של העוגה תואם. בעוגה פה למשל, מדדתי מה גדול הקופסא ואח"כ עשיתי לב שהוא קצת יותר קטן (אף פעם אל תעשו ממש באותו הגודל) כי גם העוגה תופחת מעט באפייה וגם אין דבר יותר מבאס שהעוגה לא תצליח להיכנס לקופסא…

שמים את הקמח, הסוכר האבקת אפייה והמלח במעבד מזון ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים את החמאה ומעבדים לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמקבלים גוש בצק. אם הבצק יבש, מוסיפים כף אחת של מים קרים בלבד! הרבה פעמים זה עניין של עוד שניייה או שתיים של עיבוד במעבד מזון… צריך לצאת בצק נעים ולא דביק שנוח לעבוד איתו.

מניחים על השולחן נייר אפייה, מקמחים אותו בצורה אחידה עם מעט קמח ומניחים את הבצק.

מועכים מעט את הבצק לקבלת פיתה שמנה ומקמחים. 

עכשו מניחים נייר אפייה נוסף מעל, ומתחילים לרדד עם מערוך לקבלת עיגול או מלבן (תלוי בצורה שאתם צריכים) דק ובעובי אחיד.

 מסירים את הנייר העליון, ומניחים את השבלונה על הבצק.

עם סכין חדה חותכים מסביב לשבלונה ומסירים את הבצק המיותר.

דוקרים עם מזלג את הבצק ומעבירים את הנייר אפייה שעליו הצורה המוכנה לתבנית אפייה של תנור.

אופים כרבע שעה בחום של 170 מעלות, עד שהשוליים מזהיבים.

מאחדים את שאריות הבצק לכדור חדש וחוזרים שוב על שלב זה. אם יש לכם כבר תבנית מוכנה עם צורה שמחכה לאפייה- תכניסו אותה בנתיים למקרר כדי שהבצק לא יתרכך. חשוב.

אחרי שהוצאנו את הצורות מהתנור מקררים לגמרי,  ורק אז עוברים לשלב השני של הרכבת העוגה.

שלב 2:

מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר והפודינג לקצפת יציבה, כמובן להיזהר מהקצפת יתר 😊 מעבירים את הקצפת המוכנה לשקית זילוף, אפשר לשים צנטר חלק, זה ממש לא חובה. (אפשר פשוט בלי צנטר…) מעבירים את השכבה הראשונה של הבצק האפוי לכלי שנרצה להגיש בו את העוגה.

מתחילים לזלף גבעות קטנות אך עם גובה (שלא יהיה נמוך ושיהיה גובה בין 2 שכבות הבצק)

(אני עושה קודם את כל המסגרת החיצונית של העוגה ואז את החלק הפנימי)

מניחים בזהירות את השכבה השנייה על גבעות הקצפת, וחוזרים על זילוף הקצפת.

עכשו הגענו לשלב הכי כיף!!!

קישוט העוגה!!!

אני דוגלת בכמה "כללים" כדי שתצא עוגה מעלפת.

  1. תפנקו! תשימו כמה שיותר קישוטים (שוקולדים/ פירות) על העוגה ככה שממש לא יהיה עוד מקום.

2. תגוונו עם סוגי הקישוט- תערבבו כמה סוגים! שוקולדים בכל מיני סוגים, נשיקות מרנג צבעוניות, מרשמלו, סוכריות לקישוט עוגה. לפעמים אני מתיזה בסוף קצת אבקת זהב- זה יוצא עדין ויפה ומשדרג מאוד!

למשקיענים שביננו- אפשר להמיס שוקולד לבן (או שוקולד צ'יפס לבן פרווה לעוגה פרווה) להוסיף מעט צבע מאכל ולצקת לתבניות פרלינים יפות. יצאו לכם קישוטים משגעים!

3. אם החלטתם לקשט עם פירות- תשימו כמה שיותר סוגים שאתם יכולים. ענבים, אננס, דובדבנים, פלחים דקים של נקטרינה, קיווי ועוד… גם כאן אפשר לשלב איתם נשיקות מרנג ומרשמלו…

4. אני מאוד אוהבת להוסיף בסוף כמה פרחים אמיתיים שלטעמי נותנים את הטאצ' המושלם. לא צריך הרבה! כמובן לבדוק היטב את הפרחים שאין עליהם חיות קטנות לפני ששמים על העוגה.. הפרחים לא למאכל!!!

5. שימו לב לא לשים קישוטים שעשויים מבצק כמו וופלים או גליליות ללא ציפוי שוקולד. הם פשוט סופחים לחות מהעוגה ודי מהר מתרככים וזה לא משהו… 😊

6. סוכריות צבעוניות- תזכרו שאחרי כמה זמן הם מתחילות "לצבוע" את הקצפת. אז מומלץ הכי קרוב להגשה שאתם יכולים. שעתיים לפני זה סבבה.

7. אם קניתם שוקולדים "גדולים" כמו טעמי/כיף כיף/ מקופלת ועוד… אל תשברו אותם בידיים. תחתכו עם סכים חדה שייצאו חתיכות יפות ונקיות. יוצא דופן החפיסת שוקולד "קליק" הגדולה שאותה אני כן שוברת בידיים כי אני אוהבת לקבל צורות לא סימטריות.

זהו. יש לכם עוגה מוכנה, מהממת ומעלפת.

תיזכרו שמנה קטנה מהעוגה הזאת בד"כ די ממלאת אז לא צריך להשתגע עם גודל העוגה.

קישורים להזמנת שבלונות מאלי אקספרס: (שימו לב שכל צורה יש בד"כ בכמה גדלים! )

שבלונה לב

https://s.click.aliexpress.com/e/_AShWmF

שבלונה מספרים

https://s.click.aliexpress.com/e/_A9rNVl

שבלונה אותיות לועזיות

https://s.click.aliexpress.com/e/_AApp15

שיהיה המון בהצלחה!

וספרו לי איך יצא לכם!!

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות