
אני אוהבת לקרוא לעוגה הזו, "עוגה שהיא מתנה". היא כל כך יפה ומרשימה!
אפילו רק לראות אותה זה כבר עושה שמחה גדולה בלב. עוגת מספרים היא מסוג העוגות המרשימות שאנשים לא יודעים כמה קל להכין אותה לבד! והיא אפילו די זולה… בפוסט הזה אתן לכן את כל הטיפים איך להכין עוגה מהממת, מחומרים שיש בכל בית ואפילו צילמתי לכן שלב אחרי שלב שיהיה לכן ממש ברור ♥
בקיצור, עוגה מושלמת- זולה, קלה להכנה ונראית מהמם ואפשר להכין חלבית או פרווה…
מה צריך יותר מזה??? 😊
אני יודעת שכל המתכונים שבוודאי נתקלתם בהם עד היום הכילו שקדים טחונים בבצק…
וגבינת מסקרפונה בקצפת… אז אני כמו ילדה טובה, כשהכנתי את העוגה פעם ראשונה עשיתי בדיוק לפי ההוראות, ומה אגיד לכם… קצת התאכזבתי. את השקדים בכלל לא הרגשתי בבצק הפריך… והמסקרפונה יצרה לטעמי קצפת כבדה ושומנית מידי. גם ככה התוספות מעל (שוקולדים, ברור 😊) נותנים טון מכובד ודומיננטי. אז כשהכנתי אותה שוב (והרבה פעמים מאז) הכנתי אותה בגרסה שלי.
בצק פריך פשוט, שאפילו לא דורש קירור, קצפת משמנת מתוקה שיש בכל מכולת ישובית והופ, יש לנו עוגה מושלמת. עם הקישוטים למעלה אפשר לשחק כיד הדימיון והחשק, החל משוקולדים למינהם, נשיקות מרנג, מרשמלו, סוכריות צבעוניות ועוד… או כמובן ללכת על הגרסה הפירותית (בקיץ יש אחלה פירות יפים וצבעוניים).
יאלה, שנתחיל?? 😊
עוגת מספרים
מצרכים לבצק הפריך: (לעוגת לב בינונית, 2 קומות)
2 כוסות קמח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כוס סוכר
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה קרה מהמקרר (חשוב, כדי שלא נצטרך לקרר את הבצק אחרי זה)
מצרכים לקצפת:
מיכל וחצי של שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג
אופן ההכנה:
שלב 1:
קודם כל, לפני הכל, תכינו לכם את השבלונה של הצורה שאתם רוצים לעשות.

זה יכול להיות לב, מספר, או אפילו עיגול בצורת טבעת. אני מכינה בצורה הכי פשוטה, על דף נייר…
אם אתם מעדיפים צורה יותר מדויקת כדאי להדפיס במדפסת (מספרים/ אותיות)
או לקנות שבלונה מוכנה מראש. בסוף הפוסט יש קישורים לרכישה בזיל הזול באלי אקספרס.
אם אתם צריכים להכניס את העוגה לקופסא, או רוצים להגיש אותה על כלי מסוים, שימו לב שהגודל של העוגה תואם. בעוגה פה למשל, מדדתי מה גדול הקופסא ואח"כ עשיתי לב שהוא קצת יותר קטן (אף פעם אל תעשו ממש באותו הגודל) כי גם העוגה תופחת מעט באפייה וגם אין דבר יותר מבאס שהעוגה לא תצליח להיכנס לקופסא…
שמים את הקמח, הסוכר האבקת אפייה והמלח במעבד מזון ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים את החמאה ומעבדים לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמקבלים גוש בצק. אם הבצק יבש, מוסיפים כף אחת של מים קרים בלבד! הרבה פעמים זה עניין של עוד שניייה או שתיים של עיבוד במעבד מזון… צריך לצאת בצק נעים ולא דביק שנוח לעבוד איתו.

מניחים על השולחן נייר אפייה, מקמחים אותו בצורה אחידה עם מעט קמח ומניחים את הבצק.
מועכים מעט את הבצק לקבלת פיתה שמנה ומקמחים.
עכשו מניחים נייר אפייה נוסף מעל, ומתחילים לרדד עם מערוך לקבלת עיגול או מלבן (תלוי בצורה שאתם צריכים) דק ובעובי אחיד.
מסירים את הנייר העליון, ומניחים את השבלונה על הבצק.

עם סכין חדה חותכים מסביב לשבלונה ומסירים את הבצק המיותר.

דוקרים עם מזלג את הבצק ומעבירים את הנייר אפייה שעליו הצורה המוכנה לתבנית אפייה של תנור.

אופים כרבע שעה בחום של 170 מעלות, עד שהשוליים מזהיבים.

מאחדים את שאריות הבצק לכדור חדש וחוזרים שוב על שלב זה. אם יש לכם כבר תבנית מוכנה עם צורה שמחכה לאפייה- תכניסו אותה בנתיים למקרר כדי שהבצק לא יתרכך. חשוב.
אחרי שהוצאנו את הצורות מהתנור מקררים לגמרי, ורק אז עוברים לשלב השני של הרכבת העוגה.
שלב 2:
מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר והפודינג לקצפת יציבה, כמובן להיזהר מהקצפת יתר 😊 מעבירים את הקצפת המוכנה לשקית זילוף, אפשר לשים צנטר חלק, זה ממש לא חובה. (אפשר פשוט בלי צנטר…) מעבירים את השכבה הראשונה של הבצק האפוי לכלי שנרצה להגיש בו את העוגה.

מתחילים לזלף גבעות קטנות אך עם גובה (שלא יהיה נמוך ושיהיה גובה בין 2 שכבות הבצק)
(אני עושה קודם את כל המסגרת החיצונית של העוגה ואז את החלק הפנימי)

מניחים בזהירות את השכבה השנייה על גבעות הקצפת, וחוזרים על זילוף הקצפת.

עכשו הגענו לשלב הכי כיף!!!
קישוט העוגה!!!

אני דוגלת בכמה "כללים" כדי שתצא עוגה מעלפת.
- תפנקו! תשימו כמה שיותר קישוטים (שוקולדים/ פירות) על העוגה ככה שממש לא יהיה עוד מקום.

2. תגוונו עם סוגי הקישוט- תערבבו כמה סוגים! שוקולדים בכל מיני סוגים, נשיקות מרנג צבעוניות, מרשמלו, סוכריות לקישוט עוגה. לפעמים אני מתיזה בסוף קצת אבקת זהב- זה יוצא עדין ויפה ומשדרג מאוד!


למשקיענים שביננו- אפשר להמיס שוקולד לבן (או שוקולד צ'יפס לבן פרווה לעוגה פרווה) להוסיף מעט צבע מאכל ולצקת לתבניות פרלינים יפות. יצאו לכם קישוטים משגעים!
3. אם החלטתם לקשט עם פירות- תשימו כמה שיותר סוגים שאתם יכולים. ענבים, אננס, דובדבנים, פלחים דקים של נקטרינה, קיווי ועוד… גם כאן אפשר לשלב איתם נשיקות מרנג ומרשמלו…
4. אני מאוד אוהבת להוסיף בסוף כמה פרחים אמיתיים שלטעמי נותנים את הטאצ' המושלם. לא צריך הרבה! כמובן לבדוק היטב את הפרחים שאין עליהם חיות קטנות לפני ששמים על העוגה.. הפרחים לא למאכל!!!

5. שימו לב לא לשים קישוטים שעשויים מבצק כמו וופלים או גליליות ללא ציפוי שוקולד. הם פשוט סופחים לחות מהעוגה ודי מהר מתרככים וזה לא משהו… 😊
6. סוכריות צבעוניות- תזכרו שאחרי כמה זמן הם מתחילות "לצבוע" את הקצפת. אז מומלץ הכי קרוב להגשה שאתם יכולים. שעתיים לפני זה סבבה.
7. אם קניתם שוקולדים "גדולים" כמו טעמי/כיף כיף/ מקופלת ועוד… אל תשברו אותם בידיים. תחתכו עם סכים חדה שייצאו חתיכות יפות ונקיות. יוצא דופן החפיסת שוקולד "קליק" הגדולה שאותה אני כן שוברת בידיים כי אני אוהבת לקבל צורות לא סימטריות.

זהו. יש לכם עוגה מוכנה, מהממת ומעלפת.
תיזכרו שמנה קטנה מהעוגה הזאת בד"כ די ממלאת אז לא צריך להשתגע עם גודל העוגה.

קישורים להזמנת שבלונות מאלי אקספרס: (שימו לב שכל צורה יש בד"כ בכמה גדלים! )
שבלונה לב
https://s.click.aliexpress.com/e/_AShWmF
שבלונה מספרים
https://s.click.aliexpress.com/e/_A9rNVl
שבלונה אותיות לועזיות
https://s.click.aliexpress.com/e/_AApp15
שיהיה המון בהצלחה!
וספרו לי איך יצא לכם!!
מוזמנים לראות מה עוד הכנתי עם הבצק המעולה הזה!
ניפגש 💕
202 תגובות
מה אם אין לי מעבד מזון?
שלום רעות,
אם אין לך מעביד מזון פשוט תעבדי עם חמאה רכה, (לא מידי) תערבבי אותה עם הקמח בידיים לקבלת תערובת פירורית ואז תוסיפי את הביצה. ללוש את הבצק רק עד שהוא אחיד 🙂 בהצלחה!
כמה זמן לפני אפשר להכין את זה אם אני רוצה לתת למישהי מתנה? יומיים/זלושה לפני זה בסדר?
יום לפני.
נראה מתכון פצצה! מה קורה אם אני רוצה שהעוגה תהיה פרווה?
במקום חמאה שמים מחמאה, ובמקום שמנת מתוקה משתמשים בקצפת צמחית. בהצלחה!
האם אני יוכלה להמיס את החמאה ? כי אח אני לא ימיס לא יצא בצק טוב יהיה מלא גושים של החמאה
לא… זה יישנה את המרקם הסופי של הבצק
כמה ימים להשתמש בעוגה לאחר ההכנה?
היי, אשמח לדעת מאיפה השגת את הקופסה לעוגה? תודה:)
העוגה נראית נהדרת!!
אפשר לעשות אותה פרווה?
אשמח אם תשלחי לי סרטון של עוגה שמתאימה לגיל 3
מאד נהנתי הכל מפורט מעולה
תודה חיה!
אם אני רוצה גירסת פרווה אפשר לשים מחמאה במקום חמאה וקצפת ציניות במקום שמנת מתוקה?
אם כן אשמח שתגידי אם זה לשים באותו כמות של הגירסה החלבית
תודה
כן.
האם אפשר להחליף את החמאה במשהוא אחר ?
במחמאה. מרגרינה בטעם חמאה
תודה רבה על מתכון מעולה, טעים ומהיר!!
בשמחה! מאושרת לשמוע שיצא לך טוב!
היי !! אני כנראה בשני הקרוב מכינה את העוגה.. נראה מתכון טוב❤️ אשמח לשאול אם אני עושה עוגה של האות R החומרים במתכון הזה יספיקו או להכפיל את הכמות ?
שלום יעל 🙂
כן, אני חושבת שהחומרים יספיקו.. בהצלחה!
היי
אפשר להכין את הבצק יום לפני השימוש בבצק ולשים במקרר?
כן לא אמורה להיות בעיה
יש אפשרות לשים מחמאה במקום חמאה לגרסת פרווה?
כן, אין בעיה
אשמח לדעת איך לעשות את העוגה הזאת בפרווה?
חמאה את יכולה להחליף במרגרינה או נטורינה.
את הקצפת בקצפת צמחית.
בהצלחה!
אפשר להוסיף לקרם גבינת מסקרפונה
אפשר, אני פחות אוהבת
היי, אפשר להישתמש המסקרפונה לקרם?
אפשר
אפשר לעשןת במיקסר בוו כינור
את יכולה לנסות, אין לי ניסיון בדרך הכנה הזאת
יצא לי ממש טוב!
תודה!!!!!!!
איזה כיף רחלי 🙂 תודה על העדכון!
הי ,
יש אפשרות להחליף את השקדים במשהו אחר?
שקדים? אין שקדים בעוגה הזאת…
לגבי עוגת מספרים
64
להכפיל את החומרים?
את יכולה לרשום כמה מכל דבר?
כן, תכפילי פשוט בשתיים מהכל
עשיתי בדיוק לפי ההנחיות.
עוגה קלילה וכייפית שקל להכין עם מוצרים שיש תמיד בבית.
העוגה יצאה טעימה מאוד וגרפה הרבה מחמאות.
תודה רבה לך על השיתוף 👌🙏.
תודה רבה מיטל! ממש שמחה לשמוע ❤
האם אפשר להכין יום לפני ושימתין במקרר??
כן
אם אני רוצה להכין 2ספרות כפול האם הבצק מספיק
תכפילי את הכמות בשתיים
יצא מושלם תודה רבהההה
איזה יופי! באהבה❤
וואו עשיתי ויצא לי מוושלם
ההוראות ברורות מאד!!
👌 מתכון מעולה
מומלץ בחום😊
תודה רבה שרי! כיף שחזרת לעדכן זה ממש משמח לשמוע שיצא לך טוב!
היי רציתי לשאול אם אפשר להכין את העוגה מראש נגיד יום קודם היא עדיין תהיה טובה לאכילה הקצפת תישאר יציבה?
הבצק הפריך מעט ייתרכך אבל היא תהיה בסדר גמור.
וואו פשוט מדהים!!
ניסיתי כבר המוווןן סוגי בצק ואף פעם לא יצא לי בצק כזה נעים ונח לעבודה!!
תודה רבה!
איזה כיף חיה 🙂 ממש שמחה לשמוע
הי, האם אפשר לשים את כל החפסיה של האינסטנט פודינג? זה לא יצא אפילו יותר יציב?
שאלה נוספת, אפשר לעשות את העוגה פרווה? עם קצפת פרווה?
שלום קרן,
לא כדאי לשים את כל החפיסה זה ייצא לך דחוס ולא אכיל…
אין בעיה לעשות עם קצפת פרווה. בהצלחה!
היי, העוגה נראת מצויינת..
האם ניתן להקפיא אותה ולהשתמש בה יום למחרת ?
או לחילופין, כמה זמן צריך להשאיר את העוגה במקרר על מנת שלא תימס מהר כשנהיה בנסיעה של בערך שעה.
שלום אורלי,
אין לי ניסיון עם הקפאה של העוגה אז לא יכולה לומר לך…
כדאי לקרר לפחות שעתיים שלוש לפני נסיעה
היי נעמי אם נשאר לי בצק מה אני עושה איתו?
אפשר להכין מהשאריות עוגיות חמאה טעימות 🙂
היי, האם אפשר להשאיר את הבסיסים אפויים במקרר עד מחר ורק אז לקשט?
שלום עירית,
כן, אין בעיה לאפות מראש. אני מניחה את המספרים בתבנית אפייה של התנור ועוטפת היטב. אין צורך לשמור בקרור.
היי נעמי, תןדה על מתכון מדהים. אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בקמח תופח של אוסם ( אין לי כרגע אחר בבית), ואם כן , אז לוותר על אבקת האפייה?
היי ענבל,
לא כדאי להשתמש בקמח תופח כי זה ייגרום לבצק לתפוח יותר ממה שצריך…
כמובן שאם את כן מחליטה להשתמש בו לא להוסיף עוד אבקה…
היי
תודה על ההסבר המפורט.
אשמח לדעת מה גודל השבלונה ומה גודל הקופסא?
תודה
שושנה
שלום שושנה,
אני חושבת שגודל הקופסא הוא 20*20
והשבלונה זה לב שציירתי על דף A4.
היי
אני באמצע ההכנה של עוגת יום הולדת למסיבת הפתעה של בתי…
א. כמות הקרם לא הספיקה לשכבה שניה.
ב. כנראה שהקצפתי יותר מדי, כי הקרם מתפרק לי. עכשיו הוא מרטיב את כל השכבה העליונה…
האם יש מה לעשות בשלב זה?
להבא, איך ניתן לדעת מראש שהקרם הגיע לנקודה שבו הוא הכי יציב אך לא מתפרק?
תודה…
שלום שירה,
כדאי להקציף את הקצפת עד שהיא יציבה אך עוד רכה מעט.
איך עושים קצפת יציבה שלא תימעך מדיי כששמים את השכבה השהיה של הבצק? מה הסוד לקצפת עמידה?
תקציפי לפי המתכון, יוצאת קצפת נהדרת.
אין מה לחשוש שהעוגה תימעך.
היי, נראה מעולה. אני רוצה להכין את העוגה לבת שלי לבת מצווה – עם שוקולדים.
אפשר להכין את העוגה יום לפני? כולל הקישוט או שעדיף באותו היום?
שלום כלנית 🙂
אפשר בהחלט להכין את העוגה יום לפני,
את הקצפת והקישוטים כדאי להוסיף כמה שעות מראש באותו יום.
מזל טוב!
שלום כלנית,
את העוגה עצמה אין בעיה להכין יום לפני,
את הקצפת והקישוטים כדאי לשים כמה שעות מראש.
מזל טוב!
אפשר להמיס את החמאה ואז להכניס למקסר?
לא. ייצא מרקם אחר לעוגה
כמה זה מכיל וחצי סך הכל?
375 מ"ל 🙂
היי, האם ניסית את המתכון ללא קמח? (בשל גלוטן) אולי עם קמח תפוחי אדמה/קורנפלור…
תודה!
שלום שני,
לא ניסיתי, אבל מה עם "קמח תמי"?
הבנתי שהוא כמו קמח רגיל לכל דבר…
הכנתי ליום הולדת שנה של הבת שלי, ההסברים מעולים וברורים, והעוגה טעימה להפליא. תודה רבה!
איזה כיף רותי!
תודה רבה שחזרת לעדכן,
אני ממש מאושרת 🙂
שלום, רציתי לדעת מה הגובה של העוגה לאחר כל ההכנה, שאני אדע לאיזה קופסא להכניס את זה. תודה רבה!!! ומאוד מאוד אהבתי את הארה שלך על הפרחים- זה באמת נורא חשוב, ואני אפילו הייתי מעדיפה שלא להתעסק איתם בכלל, מפחיד להיכשל! ובכל זאת, תודה ענקית שאת מעוררת אותנו, פשוט אישה נפלאה!!😊
שלום אור יקרה 🙂
אני מעריכה שגובה העוגה הוא בין 5-7 ס"מ…
האמת שאף פעם עוד לא מדדתי! 😉
הי, מחר אני אכין את העוגה🥰, האם אני אוכל להשתמש במיקסר במקום מעבד מזון?
לא ניסיתי…
היי אני עשיתי עם מיקסר יצא יושלם
כיף ☺️
מה אפשר לשים במקום הפודינג?
אל תוסיפי כלום
היי אם יש לי רק שמנת אחת אז אני מורידה גם בשאר המרכיבים של הקצפת יהיה לי מספיק קצפת לעוגה קטנה
העוגה יצאה מדהימה!!!!!!!!!! לפעם הבאה מי שעושה פירות אני ממליצה לשים ממש כמה דקות לפני כי הפירות
יראו לא כל כך טעימים
תודה רבה הילה! ממש כיף לשמוע!! 😍
היי ניסיתי מתכונים אחרים עד שהגעתי לפה.. ותמיד אחרי שאפילו את הבצק והעברתי לתבנית שלי הוא התפרק.. (חיכיתי איתו שיתקרר והכל ובכל זאת התפרק) לא ניסיתי עוד את המתכון שלך אבל יש לך טיפ אולי כיצד שזה לא יתפרק?
שלום עדן 🙂
יכולה להגיד לך מנסיון שהמתכון הזה מעולה
והתגובות פה מדברות בעד עצמם 😉
מזמינה אותך לנסות ולעדכן איך יצא❤
בהצלחה!
הי, העוגה יצאה מהממת!!תודה רבה
איזה כיף אושרה!
תודה שחזרת לעדכן…
ממש משמח💕
היי, תודה על המתכון, יכולה להגיד מה הגודל גופן של הלב שעשית בערך?
היי הודיה,
גודל הלב הוא בערך 3/4 דף של A4
העוגה יצאה פצצה!!
תודה
תודה רבה יפה! 😍
היי אם אני רוצה לעשות עוגה בצורת טבעת
מה הכמויות שאני צריכה?
שלום הודיה,
זה תלוי כמובן באיזה גודל את רוצה שהיא תהיה…
אם זה בערך כמו הלב שבתמונות אז יספיק לך הכמות שבמתכון. תמיד אפשר להכין כפול אחד וחצי לייתר ביטחון ומהשאריות להכין עוגיות חמאה טעימות😉
אפשר לשים שמן במקום החמאה או המרגרינה?
היי אסתי,
אף פעם לא ניסיתי…
אם יש לך מתכון מוצלח של בצק פריך על בסיס שמן את מוזמנת לנסות!
הי, האם אפשר להכין את הבצק במיקסר במקום במעבד מזון? אם כן באיזה וו להשתמש?
האם אפשר בקמח ללא גלוטן?
שלום לאה,
אין לי ניסיון עם קמח כזה…
היי רציתי לדעת האם החומרים הרשומים יספיקו לעוגה במספר 14?
שלום מיכל,
לא יודעת להגיד לך במדויק,
לייתר ביטחון הייתי מכפילה את כמויות הבצק ב1.5
מהשאריות אפשר להכין עוגיות חמאה טעימות 🙂
האם אפשר לערבב במקסר בחלק של הבצק? אין לי מעבד מזון
כן
עשיתי ויצא מדהים..
תודה רבה❤️😋
תודה רבה שחזרת לעדכן!
איזה כיף!
היי נעמי, זה פעם ראשונה שאני מנסה עוגה כזאת, האם אפשר להשתמש בריץ' במקום שמנת להקצפה כדי שיצא מתכון פרווה?
כן אביטל,
אין בעיה!
בהצלחה ❤
וואו יצא עוגה שווה ברמות!!
ממש תודה על המתכון הוא ממש קל וטעים!
איזה כיף ברקת!
ממש שמחה שיצא לך טוב 🙂
מתכון מעולה, הסבר מפורט ייצא מהממם ממש תודה!!
תודה ענבל!
ממש משמח אותי 😍
יצא מושלםם!!! פעם ראשונה שהכנתי והסברת הכל ממש ברור שהיה קל בטירוף!! גם קלה גם טעימה וגם מהממת ברמות !! תודה❤️
מושקא מהממת
תודה על הפירגון זה ממש מחמם את הלב!
מאושרת שיצא לך טוב❣️
האם אפשר להכין היום את הבצק לאפות ולהקפיא עד לשבוע הבא, ואז אני אפשיר? והאם זה ישאר טעים ופריך?
כן, אין בעיה
הי ממש כיף שהכל מפורט:)
לעוגה של מספר 11 צריך להכפיל את כל הכמויות?
תודה רבה
היי שירה,
בגלל ש11 זה מספרים יחסית "קטנים" אני חושבת שהכמות תספיק. אם את רוצה להכפיל לייתר ביטחון תכפילי באחד וחצי את הכמויות. בהצלחה!
הי נעמי,
כוסות מדידה או כוסות חד פעמיות?
כוסות חד"פ
שלום! נהניתי מאוד מהכנת העוגה! יצא מהמם ומקסים. אבל הפריע לי שזה יצא קצת קטן
שמחה לשמוע שיצא טוב!
יצא מושלםםםםםם
שאלה קטנה יש לי חברה טבעונית והיא ביקשה אפשר משהו אחר במום הביתה שיעבוד?
תנסי לעשות בלי ביצה פשוט להוסיף מים קרים בהדרגה רק עד שמתקבל בצק לא דביק. שימי לב שאחרי האפיה העוגה תהיה יותר שבירה אז בזהירות 😉
מתכון מצוין.
עיבדתי את הבצק במיקסר
דרש עוד שלב של לישה ביד
לספרות 11 הספיק הבצק
תודה רבה אלה! שמחה לשמוע
מתכון מעולה !! עשיתי פעמיים ויצא מושלם בכל פעם !
אם היתה אפשרות לצרף תמונות הייתי עושה אתזה !
איזה כיף מאי! ממש ממש שמחה לשמוע ❤️
מתכון מעולה הכנתי ממש בקלות בלי הרבה רקע האפייה
איזה יופי!! ממש כיף לשמוע
החומרים בעוגה הזאת יספיקו לעוגה בצורת סיפרה 1?
כן
היי נעמי
אני רוצה לעשות שתי מספרים, להכפיל כמויות?
כפול אחד וחצי. בהצלחה!
איך עושים שהגבעות יהיו בלי שפיץ?
זה כל היופי! 😄 האמת שגם ככה מניחים על הקצפת שוקולדים אז כבר לא רואים את השפיצים…
הי אני מחפשת צורת לב להדפסה ולא מוצאת… תוכלי לשלוח לי קישור לצורת לב שאפשר להדפיס?
שלום יוליה,
האמת שאני מציירת את השבלונות ביד…
תודה על המתכון המפןרט, אנסה מחר
מאוד נהנתי מתכון מפורט ומעולנ
תודה רבה! שמחה לשמוע
תודה רבה על המתכונים! נראה מושלם
בשמחה!
עשיתי ויצא מעולה! מתכון מצויין!
תודה רבה צביה! שמחה ממש לשמוע!!
וואו איזה הסבר מפורט! הכל ברור ומסודר כל הכבוד . אכין אותה לבעלי ביום שישי ליום הולדת. תודה לך
בשמחה. שיהיה במזל טוב!
האם ניתן להקפיא את הבצק שנשאר ולהשתמש אחרי מספר ימים ?
אפשר לנסות. יכול להיות שיישתנה המרקם של הבצק
היי נעמי קודם כל אתר מהמםם!! ורציתי לשאול שמקציפים את השמנת היא יוצאת יציבה מספיק? כי אני יודעת שהשמנת בכללי יוצאת יותר נוזלית מריץ אז מה עדיף לעשות? תודה מראש!!
תודה רבה ☺️ נכון שריצ' יותר יציב. אם אין לך בעיה להשתמש בריצ' אז תכיני איתו
היי רציתי לשאול מה יותר מומלץ מבחינת הטעם והמרקם ? יום לפני להכין או שעה שעתיים לפני ??
שלום,
זה תלוי איזה מרקם את מעדיפה… שעה שעתיים לפני יישמרו על פריכות הבצק ,
לעומת זאת הכנה יום לפני הבצק כבר מתחיל להתרכך..
העוגה יצאה מדהים!! אנשים שאלו אותי אם היא קנויה 😁
תודה רבה על מתכון מעולה ופשוט שיוצא להיט!
שאלה, הכנתי את העוגה שלשום בלילה ונשאר לי בצק במקרר. לזרוק או לעשות איתו משהו?
יווווו איזה כיף!!! אני חושבת שאת יכולה להשתמש בשאריות
נעמי,
העוגה הזאת קלה, מהממת ומושלמת!
לא יודעת לאפות בכלל, ויצא לי מושלם!!
את מלכה אמיתית
רבקה איזה כיף לשמוע!
הכי משמח שיש!
אלופה שניסית והצלחת!!
תודה על המתכון, נראה פשוט וקל.
שאלה, האם לאחר לישת הבצק לא צריך לשים את הבצק במקרר כחצי שעה?
היי אלישבע,
לא, אין צורך. בגלל זה חשוב להשתמש בביצה וחמאה קרים ישר מהמקרר
וכמובן לא להשתהות עם ההכנסה לתנור.
אם יום חם שמים את התבנית במקרר עד שנכנס לתנור.
בהצלחה!
הבנתי, אין לי מעבד מעבד כך שאת הלישה אבצע ביד, בכדי שאוכל ללוש אצטרך שהחמאה מרוככת אז קרה מהמקרר היא לא תהיה. במקרה שלי אצטרך להכניס למקרר? אם כן, לכמה זמן?
ועוד שאלה, בנוגע לכוס החד”פ, מדובר בכוס לשתיה קרה?
הכנתי את העוגת מספרים שלך פעם ראשונה לכבוד יום הולדת של בעלי עם שבלונת לב ויצאה עוגה מושלמת וטעימהההה אין דברים כאלה הייתי צריכה להוכיח שזה ביתי מרוב שזה נראה טוב ומקצועי
תודות להסבר המקצועי בכל השלבים
אלופההה ממש תודה רבה
תודה רבה בת שבע
על המילים החמות והמרגשות 🙂
אין ספק שהאלופה הראשית זו את!!
הייי הכנתי את העוגה הזו, נדירה ואיזה הוראות ברורות!!!!! תודה ענקיתתתת עלייך שנים אני משלמת מלא על להזמין כזה בימי הולדת וזה יצא יותר טעים אפילו
וואו איך ריגשת אותי!!
תודה רבה ממש משמח לשמוע!
הכנתי בדיוק לפי ההוראות. שזה יצא מהתנור והתקרר הבצק התקשה…..יש מה לעשות עם זה? צריכה את העוגה למחר.
אולי לשמור במקרר שקצת יתרכך?
היי נטע,
לא כ"כ הבנתי את השאלה…
הבצק אמור להתקשות אחרי שהוא מתקרר
היי, אם אני רוצה לעשות עוגת מספרים בספרות 28 בגודל A4
כשלכול ספרה יהיו 2 שכבות
בכמה צריך להגדיל את הכמויות?
תודה!
היי, הייתי מכפילה כפול 2
נחשפתי למתכון שלך לפני שנתיים ומאז לא מפסיקה לעשות אותו, לא מחליפה מתכון, כולם עפים על העוגה מרוב שהיא טעימה, נותנת לכולם את המתכון מפשוט אלופה! עשיתי אותה בכל מיני גרסאות תמיד יוצאת ברוך השם טוב, עשיתי אותה מעל 10 פעמים תודה על מתכון מושלם
וואו וואו איזה יופי!!
את פשוט אלופה ממש משמח לשמוע!
כתבת שאת שבלונות אפשר להשיג בעלי אקספרס..איפה אפשר להשיג את הקופסאות לעוגה במחיר שפוי?
אפשר למצוא בחנויות חד"פ
תמיד זה נשבר אחרי שזה יוצא מהתנור… איך אפשר לעשות שזה לא יישבר?
היי אורית,
קודם כל לתת לעוגה להתקרר לגמרי. זה שלב משמעותי שהבצק מתקשה.
דבר שני, הייתרון של העוגה הזו שגם אם היא נשברת אז בזכות הציפוי של הקצפת והתוספות לא רואים את השבר…
אם לא תגלי אף אחד לא יידע 🙂
יצא לי פצצה פשוט טרוף שמתי כמויות של שוקולד זה אשכרה עוגת שחיטות אין עליכם
איזה כיף תודה שעידכנת!
היה לי פחד להכין עוגת מספרים כי היה נראה לי מסובך, עד שראיתי את המתכון שלך שהוא פשוט ממש ומוסבר בצורה מדהימה!
הכנתי ויצא מושלם ברמות!!!!! תודה ענקית!
תודה רבה! שימחת אותי ממש
אין ספק שאת אלופה שהכנת!
היי
אפשר להכין מהבצק הזה עוגה בצורת האות L ?
אשמח לתשובה בהקדם…
בטח
העוגה נראית מקסים!
אני רוצה להכין עוגות אישיות במקום עוגה אחת גדולה
כמה פעמים להכפיל את החומרים לבצק?
צריכה בסביבות ה-30 עוגיות אישיות בקוטר 5 ס"מ
איך אני עושה טבעת?
הכי טוב על שבלונה של נייר.
קחי קערה או תבנית עגולה, תשרטטי את קו המתאר
ואח"כ תקחי קערה קטנה או כל כלי עגול אחר שיתאים למידות שאת רוצה
ותשרטטי את העיגול הפנימי.
בהצלחה!
מכירה את הבצק לעוגה הזו על בסיס שקדים… מה ההבדל ומדוע את מכינה על בסיס קמח רגיל?
גם בעוגה עם שקדים יש קמח,
כשהכנתי את המתכון עם השקדים לא הרגשתי הבדל משמעותי בטעם
לכן בחרתי לעשות בלי קמח שקדים שמקל ומוזיל את הכנת העוגה.
שלום וברכה,
אני רוצה להכין את העוגה בגרסת פרווה, אבל מעדיפה לא להשתמש במחמאה / נטורינה, האם אפשר לשים שמן קוקוס במקום?
וכן אשמח לדעת מה הכמות המדויקת של שמנת צמחית להקצפה? כמה מ"ל?
תודה רבה
היי שירה,
אין לי ניסיון עם שמן קוקוס עם המתכון הספציפי הזה אז לא יודעת להגיד לך…
הי…כמה זמן יחזיקו הקישוטים השוקולדים ואלו עם הצבע לפני שיתחילו למרוח צבע גם על הקצפת?
הקישוטים הצבעוניים לא כדאי לשים יותר משעתיים מראש. שוקולד ללא צבע אין בעיה
הי, מתכון פשוט מעולה!! הוראות מדוייקות, בצק נוח וכיפי. תודה רבה !!! אני מכינה את העוגה יומיים לפני. כבר אפיתי את הבצק. האם אפשר להשאיר אותו בחוץ, ורק מחר לזלף מעל קצפת ולשים במקרר ליום אחד ? ואם יש לך רעיון איך לקבע את העוגה שלא תזוז בזמן נסיעה … ?
כן, אין בעיה!
לגבי הנסיעה – אני הייתי מקבעת את העוגה לתחתית עם כמה נקודות של שוקולד מומס.
לא ייראו אותם והם אמורים ממש "להדביק" את העוגה לתחתית…
וכמובן הכי טוב שמישהו יחזיק את העוגה בנסיעה!
בהצלחה ❤
הכנו את העוגה יצא מהמם!!
אנחנו נאכל אותה ביום הולדת בשבת.
אפשר לשים את הקישוטים מעכשיו?
הוא כשנאכל?
אשמח לתגובה
כן
האם מדובר על כוסות מדידה של 200מ'ל
או חד פעמי?
תודה
כוס של 250 מ"ל