כמה שעוגת דבש היא כביכול עוגה פשוטה, אי אפשר להתחיל שנה בלעדיה… אפילו שאני מכינה עוד מתוקים לחג, תמיד אכין גם עוגת דבש, כי ראש השנה זה תפוח בדבש… רימונים עסיסיים… ועוד טעמים אהובים של החגים. העוגה הזאת רכה, טעימה וריחנית… כמו שעוגת דבש צריכה להיות. מה שאני אוהבת במתכון הזה שאין בו כמויות עתק של דבש… (בכל זאת מיצרך יקר למדיי…) המתיקות שלה מתונה וההכנה ממש קלה, אפילו ילדים חובבי אפייה יוכלו להכין אותה לבד. כדאי לא לוותר על התבלינים- הקינמון והציפורן, הם נותנים את הניחוח הנפלא והטעם המדויק. (האמת שהציפורן אצלי כל השנה במקפיא רק בשביל העוגה הזאת ולדובשניות…) אל תיבהלו מהתפוח- הוא אינו מורגש בעוגה, אך תורם לעסיסיות ורכות. ובכל זאת, מה יותר סימלי מתפוח בדבש…? ☺
מצרכים:
3 כפות דבש
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1/2 כוס קפה נוזלי רותח
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן
1 תפוח ירוק
אופן ההכנה:
מדליקים תנור ל170 מעלות.
מערבבים בקערה עם מטרפה את הדבש, הסוכר והשמן. מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, האבקת אפיה והסודה לשתיה והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה.
מקלפים את התפוח ומגרדים גס בפומפיה, מוסיפים לבלילה ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הקפה ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מוזגים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וסכין הננעצת בעוגה יוצאת יבשה.
אפשר לאפות בתבנית עוגה סטנדרטית, או ב-2 תבניות אינגליש קייק חד"פ או במאפינס. שימו לב שזמני האפיה משתנים לפי גודל התבנית. מאפינס ייצטרכו פחות זמן.
שנה טובה… ומתוקה!!