הסלט הזה הוא אחד הטובים… אם תביאו אותו לאיזה אירוע, תראו איך הוא מתחסל צ'יק צ'אק. הוא פריך ויש לו טעם מפתיע ומרענן בזכות הנענע (אל תוותרו עליה!) העלי בייבי מומלצים אבל אפשר להכין גם בלעדיהם. ועוד מילה חשובה על השומשום- אל תוותרו על הקליה שלו! זה ממש פשוט ומשנה לגמרי את הטעם שלו. (מומלץ לכל הגרעינים-זרעונים למינהם שמוסיפים לסלט… כשלא קולים אותם, לא מרגישים את הטעם שלהם) איך קולים? פשוט מאוד- מחממים את הגרעינים במחבת יבשה על אש בינונית גבוהה עד שמתחיל להשחים ולהפיץ ריח טוב. לשים לב לערבב מידי פעם. לאחר שהשחים במידה הרצויה מקררים ומאחסנים בצנצנת במקרר ויש לכם תוספת משמחת לסלט 😊
מצרכים: (סלט בינוני)
1-2 קולרבי גדולים
חצי סלק גדול
2 גזרים
עלי בייבי
3 גבעולי נענע- רק העלים
2-3 כפות שומשום קלוי
מלח, פלפל
שמן זית ומיץ לימון
אופן ההכנה:
מקלפים ושוטפים את הירקות. פורסים את הירקות למקלות דקים, הכי טוב בעזרת מנדולינה (כלי פריסה ידני). מעבירים לקערה. מוסיפים את העלי בייבי- אם הם גדולים חותכים אותם כמו חסה לסלט. קוצצים דק את הנענע ומוסיפים לקערה. מפזרים מלמעלה את השומשום ומתבלים.
לבריאות!!!