ידוע שמרקים וסלטים הם אוכל של נשים 😊 אז החלטתי לפנק אותכן ולהביא לכן את אחד המתכונים הטובים לסלט כל כך טעים! ואני לא מגזימה! אני אוהבת להביא אותו לאירועים כי הוא מיוחד ומקורי וכל מקום שאני מביאה את הסלט הזה הוא מתחסל בצ'יק ומקבל ים של מחמאות. הסלט הזה הוא פצצת בריאות, ואחרי שאוכלים אותו נותרת תחושת שובע נעימה וקלילה. הוא פשוט להכנה ואפשר לשחק עם השילובים שלו. ת'כלס, יש המון אפשרויות גיוון- וזה כל הכיף! סלט זה המדע הכי לא מדויק שיש 😊 לכן גם לא נתתי פה כמויות מדויקות, רק חשוב לשמור על כמה כללים כדי שייצא לכן סלט סוףףף
♥ תבלו את הסלט בנדיבות! אל תתקמצנו על השמן והמיץ לימון.
♥ תנו לסלט "לנוח" כמה זמן אחרי התיבול. המרכיבים סופגים את הטעמים והסלט משתבח.
♥ הגישו את הסלט בטמפרטורת החדר! סלט קר זה לא טעים…
♥ וטיפ אחרון- כמה שיותר ירוק- יותר טעים! כוסברה, פטרוזילה, בצל ירוק,אפשר גם סלרי אמריקאי קצוץ… כל אחת לפי מה שהיא אוהבת 😊
מרכיבים:
קינואה
עדשים שחורות
גבינה בולגרית
בצל סגול
כוסברה
בצל ירוק
אגוזי מלך קצוצים גס
שמן זית, מיץ לימון
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מבשלים קינואה ועדשים שחורות בנפרד. את הקינואה כדי לשטוף לפני זה במסננת דקה ע"מ להיפטר מהמרירות שיש בה. מבשלים עם הרבה מים כ-20 דקות. אם נשארים מים מסננים. העדשים השחורות גם קלות להכנה. הן לא צריכות השריה לפני כן. פשוט מבשלים עם הרבה מים כ-20 דקות, ומסננים. חשוב לשים לב לא לבשל אותן יותר מידי! אחרת הן מתפוררות ומאבדות את הצורה שלהן…
מקררים את הקינואה והעדשים ולאחר מכן שמים אותם בקערה, כמות שווה משני הדברים. קוצצים דק הרבה- כוסברה, בצל ירוק ובצל סגול. מוסיפים לקערה. מפוררים את הגבינה בידיים מעל הקערה ומוסיפים את האגוזים הקצוצים. מתבלים בנדיבות בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. כדאי לתת לסלט "לנוח" לפחות כחצי שעה לפני ההגשה, אפשר גם לשמור מראש בקירור, רק לזכור להוציא מהמקרר מספיק זמן לפני ההגשה כדי שהסלט לא יהיה קר…
טיפים אחרונים לגיוון- מי שרוצה לשדרג את הסלט מוזמנת להכין קוביות בטטה צלויות ולהוסיף לסלט- משדרג ברמות! (חותכים בטטה לקוביות קטנות, מתבלים בשמן, מלח ואפשר גם להוסיף רוטב צ'ילי מתוק. אופים בתנור טורבו 180מעלות עד שהבטטות משחימות מעט) מוסיפים לסלט.
איזה סלט אתן מביאות לאירוע? ספרו לי בתגובות 🙂
2 תגובות
מתכון מושלם מושלם מושלם!
תודה רבה!!