סלט כרובית ועדשים שחורות

יש ספרי מתכונים שהם הרבה יותר מאוסף מתכונים.

כמו למשל הספר "ערבה" של הדיי עפאים (כן, כן, זה לא טעות כתיב… זה השם שלו!)

האמת שנדלקתי על הספר הזה פעם ראשונה פשוט כי… הוא צהוב!!!

כן, נו, אל תצחקו עלי 😊 אחת החולשות שלי היא דברים צהובים.

אוסף פרטי 😁

הם פשוט מהלכים עליי קסמים.. ☺

הייתי בחנות ספרים ופתאום ראיתי את הספר הזה שישר עורר את סקרנותי.

וואו אמרתי לעצמי. מי שעשה את הספר הזה בהחלט יש לו משהו להגיד.

הצבע, הכריכה המחוספסת והמנימליזם שלו.

הכל שידר אלגנטיות מאופקת.

ברור שנישבתי בקסמו וקניתי אותו ✨✨✨

בכללי יש לי חולשה (עוד אחת מהחולשות שלי 😊) לספרי מתכונים

ואני נהנית להסתכל בהם הלוך ושוב וממש לקרוא אותם כמו רומן משובח.

במיוחד הספר הזה, שהתגלה כאוצר רב גווני

המתכונים, התמונות, ההוואי המדברי.

הספר הזה ממש שיר הלל למדבר, לערבה

אפשר ממש לחוש את זה בספר הזה,

את האווירה המיוחדת של המדבר ואת האהבה שהאנשים רוכשים למקום.

בספר משולבים תמונות מהחיים בערבה, סדר היום, העבודה והחגיגות המיוחדות של המקום.

בהחלט עושה חשק לבקר בערבה אחרי זה. (חלום שלי כבר שנים!!!)

אז לעניננו-

יש בו הרבה מתכונים מעניינים

ואחד מהם היה ה"טבולה כרובית" שגילה לי לראשונה את האפשרות לגרד כרובית חיה בפומפיה.

אז המתכון המקורי הוא עם מלפפונים ועגבניות,

אני שיניתי כיוון אבל תדעו שההשראה שלי מכאן.

תודה ♥

יוצא סלט עשיר בזכות העדשים השחורות (שאהובות עליי מאוד)

ומפתיע (בזכות הכרובית)

 ומרענן (בזכות העשבי תיבול)

[האמת שהוא קצת מזכיר את הסלט הזה, אבל עדיין שונה ממנו…]

מצרכים: (לסלט בינוני)

  • שליש כרובית נקייה
  • כוס עדשים שחורות מבושלות
  • צרור עשבי תיבול (אפשר גם לשלב גבעולי סלרי עם העלים)
  • בצל סגול
  • גבינה בולגרית (למי שאוהב.. לא חייב)
  • שמן זית, מיץ לימון
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את הכרובית גס על החורים הגדולים של הפומפיה. (לא כולל הגזע)
  2. מעבירים לקערה את הכרובית ומוסיפים לה את העדשים.
  3. קוצצים דק את הבצל והעשבי תיבול ומוסיפים לקערה. מפוררים בידיים את הגבינה.
  4. מתבלים היטב בשמן זית, מיץ לימון, מח ופלפל.

נהנים מסלט בריא ומשביע!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן