סלט אורז עם טונה

ארוחה שלמה בסלט אחד

האביב כבר ממש כאן, וזה הזמן הכי טוב לצאת ל.. פיקניק! לא חם מידי ולא קר מידי, הכל ירוק ופורח ופשוט מתבקש לצאת לטבע. זה ה-עונה של הטבע- תהנו ממנו!

ומה אוכלים בפיקניק? משו מעבר לפיתה-חומוס-פסטרמה-חטיפים…  סלט אורז עם טונה. זוהי למעשה ארוחה שלמה בסלט אחד נחמד, וטעים. שגם הילדים ממש אוהבים. יש בו גם פחמימות, גם חלבונים וגם ירקות. אני מכינה אותו הרבה בקיץ, כשחם ולא מתחשק ארוחה חמה, או כשסתם אין לי כח לבשל. את הסלט אפשר להכין בבית ולהביא מוכן בקופסא, או להכין בשטח. מה שכן, הסלט משתבח אחרי התיבול אז מומלץ לתת לו קצת "לנוח". אוכלים את הסלט הזה בטמפרטורת החדר, או הכי טעים כשהוא קצת חמים מהאורז החם שהרגע התבשל. הבסיס שלו הוא- אורז+טונה+ירקות. אפשר לשחק עם התוספות, הכי טעים להוסיף בצל סגול וכוסברה/ פטרוזיליה/ בצל ירוק קצוצים דק ופלפל. אבל קחו בחשבון שהילדים לא בעניין. אז אני מוותרת, העיקר שיאכלו ☺ מה שכן אפשר להוסיף והם אוהבים זה ביצה קשה, מלפפון חמוץ. (כל מה שאוכלים בפיקניק…חחח) ו ולפיקניק מושלם באמת, מביאים לקינוח תה חם בתרמוס ועוגיות. או שוקולד. או גם וגם ☺ תאמינו לי, לא צריך יותר מזה! החיים יפים! תהנו מהם…

מצרכים:

כוס אורז

2 קופסאות שימורים של טונה (אני מעדיפה בשמן)

2 מלפפונים

עגבניה

חצי גמבה (לא חובה)

מלח, פלפל

שמן ומיץ לימון

אופן ההכנה:

מבשלים את האורז בצורה הכי בסיסית שיש. כוס וחצי מים לכוס אורז. (אני אפילו לא מוסיפה שמן ומלח כי אח"כ גם ככה מתבלים את הסלט ושמים בו שמן ומלח.. )

בנתיים פותחים את הטונה ומסננים מהשמן. כשהאורז מוכן מעבירים אותו לקערה ומרוקנים את הטונה מעליו. חותכים את הירקות לקוביות קטנות ומוסיפים מעל הטונה. תוספות למינהן- זה הזמן להוסיף ☺

מתבלים היטב במלח, פלפל שחור, שמן ומיץ לימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. הסלט צריך להיות עסיסי. זהו ☺

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות