סחלב חם

 

 

מה מסמן בשבילכן את החורף?

חורף בשבילי זה להתקלח במים חמים, חמים, כמעט רותחים…

לקחת שאיפה עמוקה של ריח האדמה אחרי הגשם…

הציפייה השנתית לשלג, (שיבוא!) וערמונים קלויים בתנור,

וכמובן גם איזה משקה חם וטעים (לא, לא תה…) רצוי סמיך כזה שאפשר לאכול בכפית 😉

אז קבלו את הסחלב! אני אוהבת להגיד שזה כמו שמפו חם… חחח… (אני מתה על זה ☺ ) מרוב שזה ריחני…

את הסחלב אפשר להכין מאבקה קנויה, אבל פה אלמד אתכן איך להכין בבית. ממש פשוט. וזול. ומה שהכי טוב בהכנה הביתית, שאפשר לשלוט על רמת המתיקות (שבקנוי חזקה מידי..) ברמת הריחניות וברמת הסמיכות. (בקיצור, על הכל..) את התמצית ורדים אפשר למצוא בכל סופר במחלקת אפייה. זה בקבוקון קטן של כמה שקלים שמספיק להרבה זמן, כי כל פעם צריך באמת רק כמה טיפות בודדות. אז בהצלחה!

מצרכים לכוס סחלב:

כוס חלב קר

כפית גדושה קורנפלור

כפית סוכר

3 טיפות תמצית ורדים

לקישוט ופינוק ☺- קוקוס, קינמון, פיסטוקים, בוטנים מקורמלים קצוצים ועוד…

טיפ מדליק של אחותי היקרה- מומלץ לקנות כמה חטיפי בוטנים מקורמלים. מגיע באריזות קטנות. כשרוצים, קוצצים גס ומפזרים מעל סחלב, מלבי ועוד…

אופן ההכנה :

מחממים 3/4 מהחלב בסיר קטן על אש בינונית עם הסוכר. במקביל מערבבים את 1/4 החלב שנותר עם הקורנפלור עד שאין גושים. כשהחלב מגיע לסף רתיחה שופכים פנימה את החלב עם הקורנפלור ומערבבים עד שמסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את התמצית ורדים. מקשטים בתוספות ונהנים

מי שרוצה משקה טעים בכיוון אחר, אז הבסיס של המתכון מעולה גם ל… שוקולטה חמה וסמיכה! מה עושים? מכינים לפי ההוראות הנ"ל, ובמקום תמצית ורדים מוסיפים קוביות שוקלד. יאממי…

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן