איזה הרגשה טובה זה להכין בבית מאכל
שהוא כמו מוצר קנוי אבל הרבה, הרבה יותר בריא!
כמו משה בתיבה למשל.
אצלנו זה פינוק אמיתי ששמור לאירועים מיוחדים
שאני ממש רוצה לפנק אותם
למרות שביננו, זה ממש כלום עבודה…
סתם כי אין אצלנו ביום יום נקניקיות סויה.
ועל מוצרי בצק עלים למינהם אין בכלל מה לדבר 😄
(טוב, חוץ ממלאווח מידי פעם…)
פה הכנתי אותם מבצק שמרים ביתי וטוב,
יוצא מאפה מפנק שהוא מעולה
לפיקניק או לים
ועכשו בחופש בגדול הוא גם אחלה
פעילות במטבח לעשות יחד עם הילדים!
אפשר גם להכין כמות גדולה יותר
ופשוט להקפיא חלק אחרי האפייה.
משה בתיבה
מצרכים: (כעשרים יחידות)
• כף שמרים
• כף סוכר
• 3/4 כוס מים פושרים
• חצי כוס שמן
• 1 ביצה
• חצי קילו קמח
• כפית מלח
• 20 נקניקיות טבעול (אין צורך להפשיר או לבשל לפני)
• ביצה למריחה
• שומשום
אופן ההכנה:
להכנת הבצק באופן ידני ללא מיקסר:
1) מערבבים יחד את השמרים, הסוכר והמים. מוסיפים חצי כוס קמח ומערבבים.
2) מוסיפים ביצה, מערבבים ועוד חצי כוס קמח. מוסיפים את השמן והמלח, מערבבים ואז מוסיפים את יתרת הקמח.
אם מכינים עם מיקסר – פשוט מוסיפים לקערה את החומרים לפי הסדר ושמים וו לישה. (ממשיכים לפי ההוראות.)
3) לשים כחמש דקות לקבלת בצק חלק. מתפיחים להכפלת הנפח.
4) מחלקים את הבצק לשניים, ומרדדים כל חלק למלבן. מחלקים ל10 ריבועים.
5) מניחים על כל ריבוע נקניקיה ועוטפים בבצק.
מניחים בתבנית באופן מרווח, כשהסגירה של הבצק כלפי מטה.
6) מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
אופים כעשרים דקות ב180 מעלות עד שהמאפה מזהיב יפה.
עוד מתכונים מושלמים לחופש להכנה יחד עם הילדים –
פיתות בטאבון שכולם אוהבים!
ומסיבת עוגיות – העוגיות הכי טובות להכין עם הקטנים 🥰
הכנתם? אהבתם?
אני יותר מאשמח לשמוע מכם כאן בתגובות🌷
2 תגובות
אשמח להצטר
תודה!