מרק תפוח אדמה חלבי

קטיפתי ומפנק
אחד הדברים הכיפיים שמביא איתו החורף זה… המרקים!
נראה לי שבכלל, נשים אוהבות מרקים… זה אוכל כזה מנחם ומחמם, ביתי ופשוט.
המרק הזה פשוט להכנה, טעים וקטיפתי.
את המתכון הזה יש לי מכיתה ז'… כן, כן 🙂
למדתי אז באולפנת להב"ה בקדומים (ז-ח) והיה שם במערכת שיעור "כלכלת הבית".
למדנו על תזונה, איך לבשל ולאפות… כמובן שאהבתי מאוד את השיעורים הללו ויש לי כמה מתכונים ששמורים לי מאז. אז אחד מהם הוא המתכון של המרק הטעים הזה. מי שאוהבת את המרקים שלה יותר סמיכים, יכולה להוסיף בסוף הבישול כף גדושה קורנפלור מהולה במים קרים. מערבבים היטב, מוסיפים למרק ומבשלים עוד קצת עד שמסמיך. עוד הצעת שידרוג- מי שאוהבת, יכולה להוסיף פטריות טריות להוספת טעם ועניין. פשוט מוסיפים פטריות חתוכות לפרוסות (טריות כמובן!) לאחר התפו"א. ועוד שידרוג אחרון- להחליף חלק מהחלב בשמנת מתוקה/ לבישול.
אבל המרק טעים מאוד גם בליכל השידרוגים. אז לא חייבים 🙂  מה שכן חשוב להקפיד במרק הזה הוא על היחסים של הנוזלים מול הקמח, ע"מ שייצא לנו המרקם הקטיפתי.
מצרכים: ל-4 מנות
בצל גדול
4 תפו"א בינונים
3 כפות  קמח גדושות
4 כוסות מים
2 כוסות חלב
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט מגורד- לא חייבים אבל מוסיף המון.
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו על אש בינונית עד שמתרכך ונהייה שקוף. חשוב שלא ישחים. קולפים את התפו"א, חותכים לקוביות בינוניות ומוסיפים לבצל. נותנים להם קצת להיטגן עם הבצל. (מי שרוצה פטריות- מוסיפה אותן עכשו). מסירים את הסיר מן האש, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהתפו"א מצופים בקמח. מוסיפים את המים ומחזירים את הסיר לאש. מערבבים היטב ומוסיפים את המלח, הפלפל והאגוז מוסקט. מגבירים את האש, מכסים ומביאים לרתיחה. זהירות- המרק עלול לגלוש בקטע הזה אז כדאי להישאר הקרבת המטבח… כאשר המרק רותח מנמיכים את האש, ומבשלים על בעבוע עדין עד שתפו"א רכים.
מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. זהו. המרק מוכן- המחמאות בדרך 🙂
כמובן שאפשר להגיש עם שקדי מרק/ קרוטנים/ גבנ"צ… והשמחה רבה 🙂
חורף חם ונעים 🙂

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן