אני הולכת לעשות לכם היכרות עם אחת המסעדות האהובות עלי! אממ… רק מלחשוב עליה נהיה לי טעים בפה 🙂 חחח…
ברחוב אפרורי למדי בפתח תקווה, (רחוב גיסין) בין שיפודייה לחנות פיצוחים נחבאת אחת המסעדות היותר טעימות שאני מכירה. אל תתנו למיקום לבלבל אותכם. תעיד על כך העובדה שאם לא הזמנתם מקום מראש לערב, כמעט בטוח שלא יהיה לכם מקום… (ראו הוזהרתם 🙂 ) מזה טעים? אם אתם אוהבים פרמזן, מוצרלה ובלסמי, אז המקום הזה בשבילכם. לא תמצאו כאן חלומי ורוטב טיראקי… גם לא רטבים תעשייתים. רק חומרי גלם מעולים, תפריט מפתיע ותיבול עדין ומדויק ושובה לב. לא פלא שאני חוזרת לכאן שוב ושוב. כאן אני יודעת שמובטחת לי חוויה כל פעם מחדש.
ישנם 2 אזורי ישיבה. בעצם 3. בחוץ, פנימה ו"על הבר". האווירה בפנים ובחוץ שונות לגמרי. בעוד האווירה פנימה משדרת אלגנטיות, עם רהיטי עץ, קיר מחופה בריקים ובקבוקי יין על המדפים, החוץ יותר עממי, עם כיסאות קש בשחור לבן ומפות משובצות אדום לבן. (בכל זאת מסעדה איטלקית 😊 )
אחד הדברים היותר מיוחדים במסעדה הזאת היא הישיבה "על הבר". זוהי חוויה יוצאת דופן בזכות המטבח הפתוח של המסעדה. אתם ממש יכולים לראות את השף ועוזריו מכינים את המנות, ומי שמעניין אותו מסעדות (ולא רק) זוהי בהחלט חוויה מיוחדת. השף במקום מאוד נחמד, ובכלל זה נותן איזה חוויה יותר אישית כשאתה רואה מי מכין לך את האוכל. יכול להיות שבגלל זה האוכל פה כזה טעים…
התפריט לא עמוס, ואני אוהבת זה. תפריטים עמוסים תמיד קצת מרתיעים אותי… כי איך אפשר להציע כל כך הרבה אוכל בלי להתפשר על האיכות??? בערב מעמעמים בפנים את האורות והאווירה הופכת לאינטימית יותר. התפריט פה מקורי ומפתיע, והבחירה בהחלט קשה… חשוב לציין שיש מנות ללא גלוטן/ טבעוניות. ואפשר גם להפוך חלק מהמנות לכאלו.
התחלנו עם "שווארמה ים" (54 ₪) מהראשונות, וסלט "אלה רומנה" (54 ₪). השווארמה ים היא מנה גדולה ויפה. חתיכות דג קטנות מצופות בתבלין שווארמה, נימוחות במפה וכמעט ללא טעם של דג. המנה מגיעה עם פוקצ'ה- שהיא למעשה יותר פוקצ'ינה… קלויה ועם סלט שוק צבעוני שמורכב מעגבניות שרי צהובות ואדומות, מלפפון וצנונית, כאשר מעל הכל יש פטרוזיליה קצוצה וטחינה גולמית שמוזלפת ומוסיפה טעם עז למנה.
ה"אלה רומנה" הוא סלט נהדר וטעים כל כך! תערובת של חסה קרועה ביד (אני אוהבת את זה כל כך! )ועלים ירוקים למינהם, כשבינהם מסתתרים פלחי ארטישוק מוחמץ, פרוסות צנונית ושעועית ירוקה, ועוד הפתעות של פקאנים מקורמלים ופולי אדממה. את הכל עוטף רוטב הדרים טעים.
לעיקרית התלבטנו רבות ובסוף בחרנו ב"פיצה לבנה" (52 ₪) פיצה עם רוטב פונדו גבינות- רוטב שעשוי מגבינות מומסות, פטריות ובצל צרובים, מוצרלה, פרמזן, בלסמי ועלי אורוגולה. הפיצה אכן היתה בחירה מעולה- הבצק קריספי ומתפצפץ בפה, פרוסות גדולות של פרמזן פרוס דק, והמון גבינה… המנה הזו עם המון טעמים- של הפטריות והבצל, הגבינות, העלים הירוקים הטריים והבלסמי החמצמץ והמתוק גם יחד.
עוד נותר לנו מקום… אז החלטנו להתפרע ולקחנו 2 מנות אחרונות (מה שלא קורה בדרך כלל 😊) גנאש שלושה סוגי שוקולד וקראמבל על קרם טופי וגלידת וניל (44 ₪) וקרם שוקולד לבן עם שברי עוגיות חלבה וטוויל אגוזים וקרמל. המנות היו טעימות, יפות ומקוריות.
הקראמבל קקאו איזן את המתיקות של הגנאש שוקולד שהיה נימוח בפה כמו טראפלס, והקרם שוקולד לבן הפתיעה לטובה ולא היה מתוק מידי כמו ששוקולד לבן בדרך כלל… השירות כאן נעים, יעיל וקשוב ולא מעיק. לפני שיצאנו נפרדנו מהשף הנחמד והודנו לו על הארוחה הטעימה ♥
לסיכום- מסעדה מעולה, עם אוכל מקורי וטעים, אווירה טובה ושרות נעים ויעיל. מתאים ליציאה רומנטית, יציאה חגיגית וכדומה.
כדאי להזמין מקום מראש!
5 כוכבים
כתובת: אבשלום גיסין 7, פתח תקווה
שעות פתיחה: ימים א-ה 12:00-23:00, מוצ"ש 21:15-00:00
כשרות: חלבי, רבנות פתח- תקווה
טלפון: 03-5628060
- כתבה זו התפרסמה לראשונה במגזין "פנימה".