2 ממרחים שווים שלא ישאירו אותכם אדישים… הם הולכים לשדרג לכם את הסנדוויץ', את הסלטים של שבת, ואם מסתכלים קצת קדימה אז גם את המשלוח מנות… הממרח זיתים כ"כ קל להכין אותו שזה ממש בדיחה, והקרם חצילים בעל מרקם רך ומעודן בטעם חציל קלוי… אבא שלי שמאוד אוהב חצילים קלויים אוכל אותו בכפית… והבן שלי אומר שזה כמו קרם פטיסייר… ☺
ממרח זיתים:
1 קופסת שימורים של זיתים ירוקים מגולענים (אני הכי אוהבת של חברת מוטולה)
1 שן שום גדולה (או יותר, תלוי ברמת החריפות שאוהבים. אם מכינים לילדים כדאי לא לשים בכלל או מעט)
זעתר
1/3 כוס שמן זית- בערך
אופן ההכנה: מסננים את הזיתים מהנוזלים שלהם במסננת דקה ולאחר מכן שוטפים בזרם מים מהברז. מנערים מעט להוצאת מים מיותרים. מעבירים את הזיתים לכלי של הבלנדר (בד"כ צר וגבוה) וחותכים מעל את השום ל-4. מוסיפים את הזעתר והשמן זית וטוחנים לרמת המרקם שרוצים. אפשר לטחון ממש חלק, אני מעדיפה לטחון מעט ולהשאיר אותו מעט גס. שימו לב- לא להוסיף מלח, הזיתים עצמם כבר מלוחים מספיק. אפשר להוסיף כף-שתיים לגבינה לבנה ויש לכם אחלה מטבל!
קרם חצילים:
2 חצילים גדולים
2 שיני שום
שמן זית- בערך רבע כוס
מיץ לימון מרבע לימון
מלח, פלפל
אופן ההכנה–
עוטפים את החצילים בנייר כסף וקולים אותם על הגז משני הצדדים. נועצים בהם סכין- אם הוא נכנס בקלות, כנראה שהחציל מוכן. מעבירים לצלחת ומחכים מעט שיתקרר. מסירים את הנייר כסף, חותכים את הראש של החציל, וחוצים את החציל ל-2. בעזרת כף מרוקנים את פנים חציל ומעבירים למסננת דקה המונחת מעל קערה. מפזרים מעט מלח מעל החציל ונותנים לו לנוח כחצי שעה עד שהוא מגיר את הנוזלים שלו. לאחר מכן מעבירים את החציל לכלי של הבלנדר. קוצצים את השום לחתיכות גדולות ומוסיפים את השמן והלימון והתבלינים. טוחנים בעזרת הבלנדר למרקם חלק.
שימו לב שהכמויות פה זה לא מדע מדוייק… טועמים ומתקנים תיבול ☺ מי שאוהב יותר שמן- מוזמן להוסיף, אפשר גם לנסות להוסיף מיונז- למי שבעניין של חצילים במיונז… (הייתי מוסיפה כף או שתיים ומורידה את השמן זית… בכל זאת מיונז= שמן…) עוד אפשרות לגיוון- לפני הטחינה מוסיפים חצי צרור כוסברה וטוחנים. מקבלים ממרח ירוק יפייפה. קחו בחשבון שמכל חציל לא יוצא הרבה "בשר", אז כן כדאי להכין לפחות 2 חצילים.
אהבתם? יש לכם שאלות? מוזמנים להשאיר פה תגובה למטה♥