לחם בשר / ירושלים

מתחם התחנה בירושלים הוא אחד האזורים היותר שיקים של ירושלים. אני תמיד מרגישה פה קצת בתל אביב… מלא מסעדות, חנויות מיוחדות והרבה אווירה מיוחדת בזכות הסיפור של המקום. לחם בשר היא רשת של מסעדות עם כמה סניפים עם כשרות מהודרת (הרב מחפוד). פנים המסעדה נותן תחושת אולם אבירים- תקרה גבוהה עם קורות עץ, קירות אבן ושולחנות עץ. עשרות מנורות קטנות תלויות מהתקרה ומשרות על המקום אווירה חמימה ונעימה ואפשר לרגע לדמיין שאנו יושבים באולם אבירים שמאירים אותו אלפי נרות זורחים. תצוגה מרשימה של בקבוקי אלכוהול מעידים על תפריט אלכוהול רחב ומגוון.

חסר מאפיין alt לתמונה הזו; שם הקובץ הוא IMG_1430-1024x683.jpg

הגענו לעת ערב והתיישבנו בחוץ. המלצה שלי- אם אתם רוצים להנות במקום ולהימנע מעומס של אנשים, תגיעו בסביבות השעה 18, זהו זמן שהמסעדות עוד ריקות יחסית… לחם בשר אומרים על עצמם שהתפריט שלהם מצומצם ואיכותי, ושהם שמים דגש על טריות ושרמת המחירים ממוצעת. בואו נראה. התפריט באמת מצומצם, יש ראשונות ועיקריות, ובכל סעיף 10 מנות. אנחנו בחרנו מהראשונות פוקאצ'ה ראגו (42 ₪) וסלט פרגית (69 ₪). המלצרים נחמדים ולבושים בחולצה לבנה מכופתרת וסינר שחור שמוסיף לאווירת הסטייל של המקום. לאחר שחיכינו זמן מה, (יותר מהרגיל…) הגיעו המנות.

חסר מאפיין alt לתמונה הזו; שם הקובץ הוא IMG_1438-1024x683.jpg
יפה ומרשים

הסלט פרגית מרשים ביופיו, מגדל של נבטים ירוקים עדינים ונבטים עבים שמתחתיהם מתחבאות פרגיות שחומות וחמות יחד עם פטריות, הכל על מצע עלים יחד עם שעועית, ועגבניות שרי צלויות. הסלט טעים אך עמוס מידי ברוטב סויה. פוקאצ'ה חמה ונדיבה, הגיע על פלטת עץ אליפסית, כשלצידה 2 מטבלים קטנים ונחמדים, טחינה וסלט טורקי לליווי המאפה. בשר טחון ציפה את המאפה כשמתחתיו רוטב עגבניות ומעליו חתיכות פלפלים קלויים וזיתי קלמטה. הפוקאצ'ה הייתה טעימה בהחלט, אך מעט מלוחה מידי (אולי הטבח מאוהב? 🙂 ). 

חסר מאפיין alt לתמונה הזו; שם הקובץ הוא מוקטן-לבלוג-1-of-4-1024x682.jpg
טעים!

לעיקרית בחרנו מנה שהייתה נראית מעניינת במיוחד, מתוך שאר המנות המוכרות של מסעדות בשריות- סטייק, שניצל, המבוגר ופרגית… למנה הזאת קוראים "סנייה"(92 ₪) שזה בעצם, שימו לב- מחבת מצופה במעטה דק של בצק אפוי כשבפנים יש- תבשיל בקר וטלה בבישול ארוך עם תבלינים ארומטיים, ירקות שורש, צנוברים, גרגרי חומוס וטחינה, מונח על קרם חצילים. המנה הגיעה יותר מהר מהקודמות והיא באמת מאוד מקורית ומיוחדת בצורת הגשה שלה.

חסר מאפיין alt לתמונה הזו; שם הקובץ הוא מוקטן-לבלוג-2-of-4-1024x711.jpg
מה מסתתר בפנים???

קורעים בזהירות מהציפוי החם ומנגבים את התבשיל שמסתתר בפנים. המנה טעימה אך משהו חסר בה. אולי בתיבול? הקרם חציל לא היה ממש קרם אלא יותר חציל קלוי סתמי, וה"תבשיל בשר" הוא יותר מזכיר בשר טחון… העיצוב של המנה עולה על טעמה… המנה די גדולה, ולא הצלחנו להתגבר עליה…

חסר מאפיין alt לתמונה הזו; שם הקובץ הוא מוקטן-לבלוג-3-of-4-1024x682.jpg
הפתעה!

עם המנות העיקריות מגיעה תוספת לבחירה, ואנחנו בחרנו צ'יפס. מה רבה הייתה האכזבה, לקבל צ'יפס תעשייתי. וכאן אני שואלת- איפה האיכות? איפה הטריות שדיברו עליה? לא כל כך קשה להכין צ'יפס אמיתי… וכשאני משלמת על מנה קרוב ל100 ₪ אני בהחלט מצפה לתמורה מלאה (במיוחד ממסעדה שאומרת שהיא איכותית! ). האמת שלא נותר לנו מקום למנה אחרונה, למרות שהתפריט קינוחים היה נראה מעניין למרות שהוא פרווה… אכלנו, שבענו והותרנו. לסיכום- זוהי מסעדה בשרית טעימה, המתאימה לבילוי יום-יומי או ליציאה מיוחדת. אפשר אחרי זה לטייל בפארק המסילה- טיילת נעימה על טוואי המסילה הישנה. כיף 🙂

יפה ואלגנטי

כתובת: דוד רמז 4, מתחם התחנה- ירושלים

שעות פתיחה: ימים א-ה 12:00-23:00 יום ו' 12:00-16:00 מוצ"ש- שעתיים מצאת השבת עד 00:00

כשרות: בשרי מהדרין- הרב מחפוד

*כתבה זו התפרסמה לראשונה במגזין "פנימה".

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות