כדורי תמרים ואגוזים

אני מודה, גם אני מתמודדת עם פיתויי הסוכר ומנסה להימנע כמה שאפשר! (כן, כן…) אני מצויה הרבה בקונפליקט הזה! אבל חייבת להודות שלא יכולה לחשוב על חיים נטולי סוכר לחלוטין… זה נראה לי כל כך עצוב!!! חחח… אבל בוא נהייה רגע רציניים. אני באמת מאמינה שאם רוצים להפחית את צריכת הסוכר (או כל מאכל אחר שאנו רגילים אליו…) אנחנו חייבים לדאוג לעצמנו לאלטרנטיבה. ואז הכל נראה יותר פשוט ופחות מאיים. כי אם נגיד אני יודעת שיש לי במקרר את הכדורי תמרים האלה לליווי הקפה או התה- אז השוקולד כבר הרבה פחות קורץ אלי. ה' נתן לנו מתנות נפלאות בטבע כמו תמרים, דבש וסילאן ואפשר להכין מהם שפע דברים טעימים ומזינים!

מה שאני אוהבת בכדורי תמרים האלה, זה 2 דברים.

1- טוחנים את האגוזים כ"כ דק עד שהם לא נראים כלל וככה הילדים אוכלים אותם בכיף בלי קונצים

(כי אגוזים וילדים פחות הולך ביחד כידוע… )

2- הרבה פעמים תמרים הם ממש מתוקים. אפילו מידי. אז תוספת האגוזים ממש ממתנת את המתיקות וזה כיף. תוך כדי הביס אפשר להרגיש רמיזה עדינה של טעמי אגוזים… מממ…

דבר אחרון לפני שמתחילים-

שימו לב שהכמויות פה זה לא מדע מדויק! אפשר ממש לשחק עם הכמויות וסוגי האגוזים- כל אחד לפי מה שהוא אוהב… יאלה, בואו נתחיל!

מתוק ובריא 🙂

רכיבים: יוצא בין 20-30 כדורים, תלוי בגודל.

כ- 20 תמרים גדולים מסוג מג'הול ללא הגרעינים

1-2 כוסות אגוזים לא קלויים

קוקוס טחון (לציפוי)

מי שאוהבת תוספת קרנצ'ית- 3/4 כוס פצפוצי אורז ללא סוכר

אופן ההכנה:

קודם כל טוחנים את האגוזים לאבקה דקה במעבד מזון. זה יכול לקחת 2-3 דקות.

לאחר מכן נוסיף את התמרים ונעבד עד לקבלת תערובת פירורית ונוחה לגלגול בידיים.

אם נראה לכם שהתערובת יבשה מידי, אפשר להוסיף כפית- שתיים של מים ולעבד עד לקבלת תערובת נוחה.

[אם אתם רוצים להוסיף פצפוצי אורז- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את הפצפוצים ומערבבים. זה לוקח קצת זמן, אבל בסוף הם נטמעים התערובת. ]

מתחילם ליצור כדורים מהתערובת, ממש כמו כדורי שוקולד. מגלגלים בקוקוס טחון ושומרים בקופסא אטומה במקרר. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר, אבל טעים גם קר מהמקרר… (פשוט אז הם יותר קשים…)

לבריאות 🙂

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות