עוגת דבש רמאות ומחשבות פילוסופיות

אני אוהבת להשתעשע עם השם של העוגה הזו,

וכבר עלו לי כמה אפשרויות משעשעות כמו –

עוגת דבש לקמצנים

עוגת דבש לחסכנים

עוגת דבש "בכאילו"

ועוד… 😄

וכל זה למה? אתם בטח שואלים,

כי אין בעוגה הזו טיפת דבש!

היא נראית כמו עוגת דבש,

שחומה ועסיסית,

טועמת כמוה,

רכה וריחנית

ובכל זאת אין בה ולו טיפה של דבש.

אם לא תגלו, אף אחד לא יידע…

(האמת זה גם פיתרון מעולה לאלרגים לדבש!!)

אני מכינה אותה והבית מתמלא בריחות חג,

ואני שמה לי ברקע את הדיסק "אלול תשע"ט" של ישי ריבו

שמכניס אותי לאווירת החגים

והלב רוטט ומתמלא בהתרגשות לקראת השנה החדשה.

אני אישית אוהבת להכין אותה ולהקפיא

ולדעת שיש לי רזרבה במקפיא לכל עת.

 (בטח כשיש יומיים חג וכולם חיסלו כבר את כל העוגות ועבר רק יום אחד!! )

תודה לאחותי מרים על המתכון💕

ומי שאוהב קצת מחשבות פילוסופיות

מוזמן להמשיך לקרוא בסוף הפוסט…

שנה טובה ומתוקה לכולנו!


עוגת דבש ללא דבש

מצרכים: (2 אינגליש קייק או תבנית עוגה רגילה)

• ¾ כוס סוכר

• 2 ביצים

• ¾ כוס שמן

• חצי חבילת ממרח תמרים

• כוס קפה/ תה רותחים

• ¾1 כוסות קמח

• שקית אבקת אפיה

• כפית סודה לשתיה

• ½ כפית קינמון

• קורט ציפורן

[מי שממש רוצה יכול להוסיף 2 כפות דבש לעוגה]

אופן ההכנה:

1) מקציפים ביחד את הסוכר והביצים במהירות גבוהה

חמש דקות עד שמתקבל מוס תפוח ובהיר.

2) מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזילוף דק.

אח"כ את הממרח תמרים.

3) מוסיפים את הקפה הרותח ואת כל המצרכים היבשים.

מערבבים לתערובת אחידה.

התערובת יוצאת נוזלית וזה בסדר!

4) מעבירים לתבנית משומנת אופים ב180⁰

כעשרים דקות עד שהעוגה עשויה. (בודקים עם סכין)

בד"כ אני משאירה אותה פשוטה ללא ציפוי,

(פה בתמונה רק פיזרתי אבקת סוכר)

 כשמתחשק לי מראה יותר חגיגי, אז יש 2 אפשרויות:

  1. ציפוי סוכר:

 100 גרם אבקת סוכר + 3 כפות מים, מערבבים היטב ומורחים על העוגה.

הציפוי מתקשה כשהוא מתקרר ונהיים כאלה סדקים יפים

  • ציפוי שוקולד:

שוברים חפיסת שוקולד מריר לקוביות

ומפזרים אותם על העוגה באופן שווה על העוגה המוכנה

מיד כשהיא יוצא מהתנור.

מחזירים את העוגה לתנור ל2 דקות,

מוציאים ומורחים בעדינות בעזרת כף לציפוי מלא.

ובנימה אישית וקצת פילוסופית –

תוך כדי הכנת העוגה הכתה בי התובנה –

עבודת ה' שלי שינתה צורה.

כמה אנחנו מנסות להיאחז במה שהיה לנו פעם,

כשהיינו נערות והיה לנו פנאי

והיינו לומדות, מתפללות בנחת, שומעות שיעורים

ואפילו מספיקות איזה סיור סליחות או ביקור בכותל…

ועכשו בתור אמא אני כל הזמן שואפת לשם,

מנסה להחזיר את מה שהיה,

(כמו אותם מבוגרים שעושים הכל כדי להיראות צעירים …)

ויש לי קצת קווץ' בלב שהנה אלול בא ואני בכלל לא מרגישה…

(מזל שיש את המזמור "לדוד ה' אורי וישעי" שכן מכניס אותי קצת לאווירה…)

ותכף ראש השנה, וסליחות ותקיעת שופר… ואיפה אני?

ותוך כדי הכנת העוגה הבנתי שהתקדמתי, עליתי שלב.

ב"ה אני כבר לא נערה בת עשרה, אלא אמא למשפחה יפה

וכרגע העבודת ה' שלי היא לפנק את משפחתי,

לדאוג לכל מחסורם.

כמובן שאני לא מוותרת על מילוי מצברים רוחניים

אבל הבנתי שכרגע, בזמן הזה זה פשוט נראה אחרת…

וזה בסדר. אני יכולה לשחרר את העבר.

הכל בסדר.

משהו רחום וחומל עוטף אותי ונותן לי כח.

ברקע ישי ריבו נשמע,

העוגה בתנור מתחילה להפיץ את ריחה,

 ומשהו בי נרגע…


ואם הגעת עד לכאן ואת רוצה עוד מתכונים חגיגים,

יש את הדובשניות המתוקות האלה שמומלצות ממש

ובריוש חגיגי משגע…

שתהיה לכולנו – שנה טובה ומתוקה! 🍯

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן