חטיף פצפוצי אורז וטחינה ללא סוכר

חטיף פצפוצי אורז וטחינה קל ומהיר להכנה מתכון בלוג האוכל הנסיכה והעדשה נעמי מלאכי טבעוני פרווה ללא גלוטן ללא אפיה

לאחרונה גיליתי את הבלוג המקסים  "מזמינים" של עינת ספקטור.

זה בלוג מתוק שנותן מלא השראה לכל מיני תחומים- רקמה, עבודות יד, בית ומשפחה ואוכל.

המתכונים שם טבעוניים, אז מי שבעניין, מומלץ ממש! (וכמובן גם למי שלא טבעוני… אני למשל 😊)

בכל מקרה, עינת שמה דגש על אוכל בריא וזה נחמד לגלות כזה מקום במיוחד שיש שם תמונות יפות

והסברים קלילים. כבר הכנתי משם כמה דברים. כיף 😊

אז את המתכון הנ"ל מצאתי שם, אבל עשיתי לו
כמה שינויים לפי מה שאני אוהבת…

הורדתי לגמרי את הסוכר שמוסיפים במתכון, שמתי
פחות דבש (היה לי מתוק מידי)

והגדלתי קצת כמויות שתצא לכם כמות יפה על הפעם הראשונה.

(וקיצרתי גם קצת את אופן ההכנה 😉)

 אז כאמור,
המתכון הזה הוא- ללא סוכר, ללא גלוטן, פרווה. טעים. קל להכנה.

מה צריך יותר? (אפילו לא צריך אפייה, מושלם לימי
הקיץ החמים!)

נשנוש מושלם ליד הקפה ללא מצפון!!! חחח

מצרכים: (לתבנית תנור אפייה)

חצי כוס שומשום

3/4 כוס טחינה גולמית

חצי כוס דבש נוזלי (או מייפל טבעי לטבעונים שביננו )

4.5 כוסות פצפוצי אורז ללא סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה קולים את השומשום עד שהוא מזהיב יפה.
  2. מורידים את המחבת מהאש (לא מכבים את האש)
    ומוסיפים את הטחינה והדבש.

מערבבים היטב ומחזירים לאש. מערבבים עד מהתערובת
מתחילה להסמיך מעט.

(שימו לב שהשלב הזה של חימום הטחינה והדבש יחד קריטי לגיבוש הסופי של החטיף, אל תדלגו עליו!)

מכבים את האש ומוסיפים את הפצפוצי אורז. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

3. מניחים נייר אפייה על השולחן, שופכים את התערובת על הנייר ומניחים נייר נוסף מעל, זהירות התערובת חמה!

מרדדים עם מערוך לעובי הרצוי ומקררים במקרר.

4. אחרי שהתערובת התקררה לגמרי חותכים עם סכין חדה לריבועים או מעויינים.

שומרים בקופסא אטומה.

אני שומרת מחוץ למקרר – מי שאוהב אותם יותר קשים
יכול לשמור בקרור ♥

לבריאות!

מחפשים עוד נשנוש מתוק ללא סוכר ליד הקפה??? כדאי לכם לנסות את זה וגם את זה 😜

אני יותר מאשמח לשמוע איך יצא לכם כאן בתגובות למטה

9 תגובות

  1. פיש יהודית הגב

    שמחה למתכונים בריאים וללא סוכר. מכינה לשבת בטוחה שייערב לחיכנו .תודה

  2. שושנה הגב

    טפשר ללא שומשום

  3. מנדי הגב

    קקאו יכול להתאים לתערובת? כמה להוסיף אם כן?

  4. תהילה הגב

    יצא מושלם.. נטרף 🙂

  5. כהן אילנה הגב

    אכין מחר ואעדכן

השארת תגובה

מתכונים

דובשניות של ילדות

ראש השנה כבר עבר אבל הילדים שלי כל כך התלהבו מהדובשניות שהחלטתי להכין אותן שוב, הפעם ממתכון אחר שיש לי אותו כבר יותר מ20 שנה…

קרא עוד >>
חגים

בריוש של חג

כמעט כל שנה אני מכינה לחג את הבריוש הזה שהוא פינוק אמיתי למביני עניין… בריוש צרפתי אמיתי, גדוש חמאה בציפוי מרהיב של פרוסות שקדים זהובים

קרא עוד >>