חטיף פיצוחים

זהירות! ממכר 🙂

אז מה מכינים למשלוח מנות? כל שנה כשפורים מתקרב אני נהנית לתכנן מה אכין למשלוחים. כמובן שזה צריך להיות יפה, טעים ורצוי גם מיוחד… עם השנים, והתווספות הילדים, הזמן של בוקר פורים נהייה יקר ממש. אז עכשו רצוי ביותר שזה יהיה גם משהו שאפשר להכין מראש וגם נשמר טוב לאחר כמה ימים. ככה הבוקר של החג רגוע יותר…

החטיף הנחמד הזה עונה לבקשתי. זריז, קליל, טעים ופריך (זהירות- קשה מאוד להפסיק לנשנש אותו!) נשמר היטב, ואפילו די בריא… מה צריך יותר? מכינים מראש, אורזים יפה, ויש לנו תוספת נחמדה למשלוח מנות ☺

(בגלל שהחטיף הזה ללא קמח, הוא מוצלח גם לנמנעים מגלוטן.)

 

רכיבים: (יוצא כ-45 חטיפונים)

כוס שומשום (אפשר לערבב שומשום רגיל ומלא)

כוס קוקוס

חצי כוס גרעיני דלעת

חצי כוס גרעיני חמניה

חצי כוס סוכר

1/3 כוס שמן

ביצה

(אני מוסיפה גם חופן גרעיני פשתן. אפשר להחליף חלק מהגרעינים בפרוסות שקדים)

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה עם כף/מזלג, עד שהעיסה אחידה. עורמים ערמות קטנות על תבנית אפיה מצופה נייר אפייה בעזרת 2 כפיות. (לא לחשוש מהעיסה- היא נראית מתפוררת לחלוטין וזה בסדר! האפייה מגבשת את החטיף.) אופים כ-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. החטיף אמור להיות זהוב. שומרים בקופסא אטומה.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן