דובשניות

יפה וחגיגי 🙂

דבש, דבש, דבש… אממ… כזה טעים! אין תחילת שנה מושלמת אם אין איזה מאפה עם דבש… (נכון ששמים אותו גם בבישול, אבל שם הוא פחות דומיננטי) הדבש מעניק למאפים ניחוח נפלא, טעם ייחודי ותורם את הצבע החום-זהוב האופייני לו. מספיק לשים 2 כפות דבש בבלילת עוגה/עוגיות וכבר תקבלו את המאפה שלכם עם גוון חום יפייפה וטעם עדין של דבש. דרך אגב, קחו בחשבון שאם מוסיפים דבש אז מפחיתים את כמות הסוכר, וחשוב לדעת שהדבש מתוק יותר מהסוכר… בכל מקרה, לכבוד החגים, אפשר להוסיף דבש להמון מאפים- חלות, עוגיות שיבולת שועל, עוגות בחושות…  והפעם מתכון לעוגיות דבש, או בשמן העממי- דובשניות. העוגיות האלה רכות וטעימות וכמובן עם טעם מודגש של דבש… העוגיות פשוטות להכנה, וגם הילדים יישמחו להכין אותם. לגבי הציפוי- אפשר לשחק איתו שזה גם חלק מהכיף. או לגלגל באבקת סוכר לפני האפיה ואז יש לנו דובשניות מושלגות או להזליף פסים של שוקולד מומס אחרי האפיה וזה נותן להן מראה אחר לגמרי. למשקיעים אפשר אפילו למרוח על תחתית העוגיות שכבה דקה של שוקולד מומס.. (מייבשים הפוך עד שהשוקולד מתקשה)

בקיצור- המון אפשרויות. ולמי שאין כח, יכול להשאיר אותן בלי ציפוי. פשוטות וטעימות.

 

מצרכים: (יוצא בערך 40 עוגיות)

חצי כוס דבש (אם הוא מוצק , מחממים אותו מעט ע"מ שיהיה נוזלי, אפשר במיקרו או בסיר)

חצי כוס סוכר חום (לא קריטי)

1/3 כוס שמן

קורט קינמון

קורט ציפורן

1 ביצה גדולה

  1/4 2 כוסות קמח

כפית א. אפייה

כפית סודה לשתייה

לציפוי- א. סוכר/ שוקולד מריר מומס

 

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את הדבש עם השמן, הסוכר, הביצה והתבלינים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח והא. אפייה והסודה לשתיה ומערבבים רק עד לקבלת בצק רך. משטחים את הבצק בתבנית מצופה נייר אפייה או ניילון נצמד, מכסים ומעבירים למקרר לשעה מנוחה.

מחממים תנור ל170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

חותכים את הבצק לריבועים בגודל 1 ס"מ, ומגלגלים לכדורים. טובלים כל כדור באבקת סוכר עד שהוא מצופה לגמרי באבקה. ומסדרים עם רווח בתבנית. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מתפוצצות ואפויות. חשוב ביותר– להקפיד על זמן האפייה! שיבטיח שהעוגיות יישארו רכות. אם משאירים אותן יותר זמן בתנור הן ייצאו קשות…

אם רוצים להזליף שוקולד מעל- אופים אותן ישר ללא גלגול בא. סוכר. לאחר האפייה כשהעוגיות התקררו, מזליפים מעל העוגיות פסים משוקולד מריר מומס. מחכים שהשוקולד ייתקשה, ומאחסנים בקופסא אטומה.

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות