ביסקוטי פירות יבשים

העוגיה המושלמת ליד התה

ביסקוטי הן עוגיות דקות ויבשות, כאלה שמעולות לטבילה בשתיה חמה. בד"כ הן מכילות שקדים, אבל הפעם לכבוד ט"ו בשבט הכנתי אותן עם פירות יבשים שיוצרים עוגיה יפיפייה, של צבעים וטקסטורות.

אני הכי אוהבת את השלב של חיתוך הפרוסות, אז נגלה לעיניי קולאז' נפלא של צבעים שמזכיר לי עבודת אומנות בויטראז' 🙂

קולאז' יפייפה של פירות ואגוזים

אבל בואו נראה אותכם שומרים אותה רק לתה או לקפה… הם כ"כ טעימות שהן פשוט מתחסלות!  הרבה פעמים יש לעוגיות האלה תדמית "מסובכת" אולי בגלל המראה שלה, אבל האמת, שממש קל להכין אותה! העוגיה הקלאסית היא בתוספת שקדים, אבל כל הכיף של העוגיות האלה שאפשר ממש לשחק עם התוספות- וכל פעם יש עוגיה בטעם אחר… רעיונות בסוף התפריט 😊 הביסקוטי עוברות אפייה פעמיים. פעם בתור גליל גדול, ולאחר שהגליל האפוי מתקרר לחלוטין, פורסים אותו לפרוסות דקות, ואופים שוב. האפייה השנייה מייבשת את העוגיות ומעניקה להן את הפריכות ובזכות זה אפשר לשמור את העוגיות להרבה זמן… (לא תצליחו 😊)

שמנה לב שכמות הסוכר במתכון לא גדולה בגלל המתיקות של הפירות היבשים. אם אתן מכינות את העוגיות רק עם אגוזים, תוסיפו עוד 1/3 כוס סוכר למתכון. בהצלחה!

רכיבים: (כ-120 עוגיות דקות)

3.5 כוסות קמח (כל קמח שרוצים, או חצי-חצי)

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

2 כפיות אבקת אפייה

2 כוסות פירות יבשים חתוכים גס – תמרים, דבלות, חמוציות, משמשים

2 כוסות אגוזים שלמים- שקדים, לוז, מלך ופקאן (מה שיש בבית 😊)

חצי כפית קינמון- לא חייבים, אני אוהבת את השילוב עם הפירות היבשים…

(אין במתכון שמן- זה בסדר, לא טעות)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

שמים בקערה את כל הרכיבים חוץ מהפירות והאגוזים, ומערבלים עם וו גיטרה עד שנוצר בצק אחיד ודביק. מוסיפים את הפירות והאגוזים ומערבלים רק עד שהם נטמעים בבצק. מכינים תבנית של תנור ופורסים עליה נייר אפייה. מרטיבים את הידיים, ויוצרים 2 נקניקים- כאן אתן יכולות להחליט אם העוגיות יהיו קטנות או גדולות יותר… לעוגיות קטנות מעצבים נקניק דק, ואילו לעבות נקניק עבה. מניחים באופן מרווח בתבנית ומשטיחים מעט עם היד את הנקניק ע"מ לקבל צורה של אליפסה. אופים כרבע שעה- עשרים דקות, עד שהגלילים מזהיבים מעט.

מוציאים מהתנור ומקררים לגמרי! בטמפרטורת החדר. חשוב מאוד! שעתיים לפחות. חיתוך של גליל לא מקורר היטב פשוט ייפרק את העוגיות…

לאחר שהגליל מקורר היטב, מדליקים שוב את התנור והפעם ל-160 מעלות. פורסים את הגלילים עם סכין חדה לפרוסות דקות, מסדרים בתבנית אחד ליד השני ואופים שוב כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות יפה. מצננים ומאחסנים בכלי סגור.

כמה רעיונות לגיוון-

אגוזי לוז ושוקולד / שקדים שלמים ושקדים טחונים/ מיקס אגוזים

ט"ו בשבט שמח 🙂

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן