פלורנטין

למי שלא מכיר, פלורנטין זהו חטיף שקדים מקורמלים בציפוי שוקולד מצד אחד.

זה אחד הדברים הטעימים שיש!!!

מצד אחד השקדים הפריכים עם הקרמל 

ומצד שני השוקולד שנמס בפה 

יוצר שילוב מופלא שקשה להפסיק לאכול….

 (ראו הוזהרתם😜)

(אני החבאתי אותו בארון בחדר… חחח)

הממתק הזה מזכיר לי את אמא שלי כי היא גם הייתה מכינה לנו כזה (וגם היא מחביאה אותו בחדר😂)

אבל היא הכינה אותו בצורה עוגיות עגולות אישיות (מלא עבודה…) עם דובדבן מסוכר באמצע.

כמו שאתם כבר מכירים אותי,

אני אוהבת קיצורי דרך

ואיפה שאפשר לחסוך זמן- דיינו 😊

אז אחרי שמצאתי את המתכון הזה שמכין אותו כיחידה אחת גדולה

ואז שוברים לחתיכות קטנות וחינניות אימצתי אותו בשמחה והרי הוא לפניכם.

זה באמת ממש קל להכנה, רק מזהירה מראש שהשלב שהשקדים בתנור אסור לשחק עם הזמן!

השקדים נשרפים בקלות… (כן, אומרת מניסיון) ואם הם נשרפו זה בלתי הפיך…

אז בבקשה בשבילי- תישארו ליד התנור! 🙏🙏🙏

מצרכים: (תבנית תנור אפייה)

 200 גרם פרוסות שקדים

1/3 כוס סוכר

80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)

2 כפות דבש

150 גרם שוקולד מריר


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. שמים בסיר את השמנת, הסוכר והדבש ומביאים לרתיחה. מכבים ומוסיפים את השקדים.

מערבבים היטב עד שהפרוסות מצופות לגמרי.

  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשטחים מיד את תערובת השקדים. בעזרת כף משטחים כמה שאפשר. שימו לב שהתערובת עוד תתפשט בתנור (אז לא צריך להשתגע)
  • אופים בין רבע שעה לעשרים דקות עד שהתערובת מזהיבה יפה. זה הזמן להישאר ליד התנור ולבדוק כל כמה זמן מה מצב השקדים…
  • לאחר שהוצאנו מהתנור נותנים לתערובת להתקרר לגמרי. בנתיים ממיסים שוקולד (במיקרו או בבאן מארי)
  • הופכים את פלטת השקדים ומורחים על הצד החלק את השוקולד המומס לכיסוי מלא. אל תוותרו על קישוט הפסים עם מזלג- שמים את התבנית במקרר כמה דקות עד שהשוקולד נוח לקישוט- עוברים עם מזלג בתנועות גליות לקבלת הפסים. אם הדוגמא לא נשארת סימן שהשוקולד נוזלי מידי וצריך לתת לו עוד להתקשות…

  • לאחר שעושים את הדוגמא שמים את התבנית במקפיא להתקשות סופית של השוקולד. 
  • מוציאים אחרי 10 דקות, וחותכים בעזרת סכין. אפשר את החתיכות הגדולות לשבור בידיים. (מה שיותר נוח…)
  • שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

מגישים ונהנים מביסים קטנים של אושר✨

מושלם 💖
אני יותר מאשמח לשמוע מכם! מוזמנים לכתוב לי למטה בתגובות 🙂

7 תגובות

  1. דניאל הגב

    מממממממ…..הכי טעים שיש מנסיון 😋

  2. חן הגב

    אם רוצים שזה יהיה פחות מתוק, אפשר להוריד מהסוכר?
    וגם- יש תחליף לשמנת מתוקה?

    • נעמי הגב

      היי חן,
      את יכולה להוריד קצת מהסוכר, לא הרבה כי זה גם עוזר לשקדים להתגבש יחד.
      לגבי תחליף לשמנת מתוקה לא ניסיתי אז לא יודעת להגיד לך… בהצלחה!

  3. שיר הגב

    היי! נראה מעולה. אפשר להפוך לפרווה?

  4. רוחמה הגב

    הכנתי עם קרם קוקוס במקום השמנת – יצא מושלם!!

השארת תגובה

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות