סלט קינואה וירקות צלויים

לפעמים קורה לי שפתאום עולה בי חשק למאכל שעוד לא אכלתי,

ובראש שלי אני ממש יודעת איך הוא יהיה ואיך הוא ייטעם

ואז אני ממהרת ללכת למטבח ולהכין אותו 😊

ככה קרה לי עם הסלט הזה.

האמת שבהתחלה קראתי לו ביני לבין עצמי "סלט קינואה חם"

אבל המציאות הייתה קצת אחרת…

בסוף לא הצלחתי לוותר על העשבי תיבול, הבצל הקצוץ והמיץ לימון,

אז הסלט לא היה כל כך חם, אבל בהחלט היה בעל טעמים נפלאים

ואכלתי אותו בהנאה רבה בתוספת טחינה.

אבל אם בכל זאת בא לכם שהוא יהיה חם

הייתי ממליצה לכם לטגן בצל עד שמזהיב,

להוסיף את הקינואה והעדשים השחורות,

לערבב עד שחם ולהוסיף את הירקות.

יוצאת יופי של תוספת חמה ובריאה מלאה טעמים 😊

שימו לב, כדי שהסלט הזה יהיה טעים ממש

אז צריך שיהיו בו הרבה מהירקות הצלויים… אז אל תתקמצנו עליהם 

שנתחיל??

מצרכים:

  • 1 בטטה
  • 2 קישואים בינוניים
  • 1 חציל בינוני
  • כוס קינואה
  • כוס עדשים שחורות
  • הרבה כובסרה
  • מומלץ לגוון עם עוד עשב תיבול-פטרוזיליה/ מעט נענע
  • בצל סגול
  • שמן זית, מיץ לימון
  • מלח פלפל

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בצליית הירקות: חותכים את הירקות לקוביות בינוניות- קטנות בגודל אחיד.

משטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מזליפים מעט שמן זית וממליחים.

מערבבים עם הידיים ואופים על 180 מעלות בתוכנית טורבו כחצי שעה. עד שהירקות עשויים.

  • בזמן שהירקות בתנור מבשלים את הקינואה והעדשים.

שוטפים היטב את הקינואה במסננת, מניחים בסיר וממלאים הרבה מים. מבשלים כ-20 דקות עד שהיא מתרככת. מסננים ושומרים בצד.

את העדשים מבשלים גם עם הרבה מים עד שהם מתרככים (שימו לב לא להגזים בבישול שלא ייתפוררו. מומלץ לבדוק אחרי 20 דקות) מסננים.

  • שמים בקערה את הקינואה והעדשים ומוסיפים את הירקות הצלויים. קוצצים דק את הבצל והעשבי תיבול ומוסיפים לקערה.
  • מתבלים היטב עם שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

יאמי  איזה סלט טעים!!!

2 תגובות

  1. פיגא חלבה הגב

    כול ביס זה אושרררר!!! משביע, בריא ובעיקר מפנק וטעים. תודה תודה תודה 🙂

השארת תגובה

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות