סופגניות עננים

סופגניות ענוגות מהמטבח הצרפתי

כבר הכנת סופגניות מהירות, ספינג'ים וטבעות תפוחים

ואולי אפילו סופגניות אמיתיות (אלופה!💪 )

ותכף החג נגמר ואת רוצה עוד פעם להכין משהו טעים שמכינים רק בחנוכה…

אז יש לי מתכון בשבילך!

סופגניות עננים ☁☁☁

למה עננים?

כי מרוב שהם אווירירים הם מזכירים עננים…

עננים- מלאות אוויר 🙂

הסופגניות האלה במקור מצרפת והשם שלהם מביך למדי 🙈

אז גיירתי את השם למשהו יותר מעודן…

(אם אתם ממש רוצים לדעת אז בצרפתית קוראים להם "פלוצים של נזירות"… אל תשאלו אותי למה… הומור צרפתי מפוקפק 🤣)

ת'כלס זה בצק של פחזניות מטוגן (בצק רבוך, כן, כן… רק נשמע מסובך)

ואפשר לומר שהן הבנות דוד הצרפתיות של הצ'ורוס הארגנטינאי

שזה אותה גברת בשינוי אדרת- הצ'ורוס מזליפים אותו עם שקית זילוף עם פיה משוננת,

והסופגניות האלה פשוט מחליקים פיסות קטנות מהבצק לשמן חם.

ההכנה שלהן דורשת קצת יותר השקעה אך משתלמת בהחלט.

רכיבים: (50-60 סופגניות קטנות)

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס מים
  • 2 שקיות סוכר וניל (או 2 כפות סוכר רגיל)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים יחד בסיר את החמאה, המים, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומוסיפים בבת אחת את כל הקמח. מערבבים עם כף עץ דקה- שתיים עד שמתקבל כדור בצק שאינו נדבק לסיר.

2. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה במהירות בינונית כשתי דקות עד שהבצק מצטנן מעט.

3. מוסיפים את הביצים אחת, אחת. שופכים ביצה לבצק, הבצק ייתפרק ואחרי שהוא יחזור לעיסה אחידה מוסיפים את הביצה הבאה. לאחר הוספת כל הביצים לשים עוד דקה.

4. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח חצי שעה. (השלב הזה לא חובה אבל מומלץ לא לוותר עליו… אם אתם ממהרים אפשר לדלג)

5. בעזרת 2 כפיות מעבירים פיסות קטנות (לא יותר מחצי כפית!) של בצק לשמן חם. מטגנים משני הצדדים  להזהבה. שימו לב לא לצופף יותר מידי סופגניות בסיר, הבצק מכפיל את נפחו פי 3.

6. מוציאים ומספיגים על נייר סופג. מצננים ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות.

אם בא לכם  להוסיף טוויסט מעניין לסופגניות תוסיפו מעט קליפת לימון או תפוז לעיסה. 

איזה סופניות את הכי אוהבת? ספרי לי בתגובות

[ המתכון פורסם לראשונה בעלון "עולם קטן" ]

השארת תגובה