סופגניות מהירות

איך שאני אוהבת את חנוכה! (מי לא?? 😉)

וכמובן בשביל חג מושלם חייבים להכין איזה משהו מטוגן…

לא משנה מה, העיקר שיהיה טעים ומשמין!

אני מאוד אוהבת את המתכון הזה,

כי הוא קל, זריז ובאמת שאין מה להסתבך בו!

אחרי שניסיתי כמה פעמים להכין סופגניות "אמיתיות" בבית

ואיך נגיד את זה בעדינות… אעפס… לא ממש יצא לי מדהים.. 😁

אז החלטתי שאני דובקת במתכון הזה וזהו.

מה אני צריכה עכשו לפני ההדלקת נרות להסתבך ולהתבאס על סופגניות כושלות???

עזבו אותכם… הילדים שלכם יאהבו אותכם גם עם הסופגניות הנפלאות האלה.

אז המתכון הזה מעולה וכיפי כי תוך 20 דקות הן מוכנות,

וכמו שאמרתי אין מה להסתבך בו.

הכי פשוט שבעולם.

יוצאות סופגניות קטנות, רכות ואווריריות שמחסלים בביס 🙂

אצלנו אוהבים לקרוא להם "חייזרים" בגלל הצורה המיוחדת שכל אחת יוצאת 😊

תודו שהוא נראה כמו חייזר מושלם! 😁

רכיבים: (יוצא כ-25 סופגניות קטנות)

  • 1 ביצה
  • 1 גביע אשל/ לבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כוס וחצי קמח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • שמן לטיגון עמוק

לציפוי והגשה: אבקת סוכר / שוקולד מומס / ריבה / ריבת חלב / סוכריות צבעוניות  

אופן ההכנה:

מתחילים בחימום השמן. ממלאים סיר נמוך ורחב ב3-4 ס"מ שמן ומחממים על להבה גבוהה.

(אם יש לכם מדחום זה צריך להגיע ל-160 מעלות)

מדחום לטיגון- אביזר נוח ומומלץ ממש!
  1. עוברים להכנת הבלילה: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את האשל, הביצה, הסוכר והתמצית וניל לאיחוד. מוסיפים את הקמח והאבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. יוצרים את הצורה בעזרת 2 כפיות- לוקחים כפית גדושה מהעיסה, ובעזרת הכפית השנייה מחליקים את העיסה לשמן החם. 
  3. מטגנים כל צד כ- 2 דקות עד שסופגנייה זהובה ויפה. (אם הן משחימות מידי סימן שהאש חזקה מידי!)
  4. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. לאחר שהסופגניות התקררו מעט מעבירים אותם לצלחת הגשה.

מפזרים מעל אבקת סוכר, למראה חגיגי במיוחד מזלפים מעל פסים של שוקולד מומס

ולמראה מסיבתי מפזרים סוכריות צבעוניות 🙂

עוד דרך נוספת להגיש את הסופגניות היא להגיש לשולחן קעריות קטנות עם תוספות טעימות- ריבת חלב, רוטב שוקולד, ריבה וכו' וכל אחד טובל בתוספת האהובה עליו 😋

הטיפ שלי: אפשר להכין את הסופגניות שעה- שעתיים מראש ולשמור אותם מכוסות (ללא קישוטים כמובן) בתנור חם בחום נמוך של 100-120 מעלות עד להגשה.

ככה מגיעים להדלקת נרות כמו מלכה 👑

ולפני שאתם שואלים-

  1. אפשר לשים יוגורט במקום האשל אבל תצטרכו להוסיף מעט נוזלים (חלב/מים) לקבלת המרקם הרצוי.

(עיסה אחידה ומעט נזולית ללא גושים..)

2. המתכון הזה חלבי ולא מכירה דרך להפוך אותו לפרווה… (אולי יוגורט סויה???)

חג שמח מלא אור!

אשמח לשמוע אם אהבתם את המתכון

[ המתכון פורסם לראשונה בעלון "עול קטן" ]

6 תגובות

  1. דבורה הגב

    נעמי יקרה!
    העוגות שלך מאלפותתתת אמי מדפדפת במתכונים ופשוט מתלהבת מכשרון מטורףףף.
    תודה לך….
    יש לי שאלה אני רוצה להכין את העוגת לב או מספרים ליומלדת לירב. האם אפשר להכין אותה מוקדם יותר ולקרר?
    וגם העוגה נראת וואווווו ולכאורה נראה שקל מדי ךהכין אותה זה באמת קל?? האם יש לך טיפים עבורי כיצד להכין אותה מושששלמת??
    תודה לך💕💕

    • נעמי הגב

      שלום דבורה 🙂
      תודה רבה רבה, משמח אותי שאת נהנת מהבלוג ❤
      אין בעיה להכין את העוגת מספרים ולקרר אותה לפני.
      באמת קל להכין אותה, נתתי את כל הטיפים שיש לי ושאני עושה בעצמי 😍😍
      תספרי איך יצא!

  2. דבורה הגב

    אשמח שתוסיפי אותי לרשימה

השארת תגובה

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות