לחמניות מהירות

רכות ואוריריות

המילה שגרה גורמת לי ישר לחשוב על הסנדוויצ'ים של הבוקר!

אני יודעת שהרבה אימהות מסתבכות עם זה (גם אני…)

אז המתכון הזה הוא פתרון נפלא, במיוחד בגרסת הזעתר.

זה מתכון ללחמניות רכות ובריאות, מעולות לבית ספר ולגן.

אתן בטוחות שהילדים שלכן אוכלות את ההכי טוב שיש…

אני אוהבת להכין אותם עם קמח כוסמין  70% ומי שכבר מכירה את הבלוג בטח מזהה את הבצק של הפוקאצ'ות.

זה באמת בצק נפלא שיוצא מעולה בזכות כמות המים הגדולה

שגורמת למאפה להיות רך ולא יבש (מה שאנשים חוששים באפייה עם קמחים מלאים…)

להכנה סופר מהירה יש את הטכניקת חיתוך שחוסכת לנו עוד זמן,

(בהשראת אחותי מרים ♥ תודה!)  מה שבאמת עושה את הכל לקל ומהיר במיוחד!

את הלחמניות אפשר לעשות ניטרליות,

ואז חוצים ומורחים כמו כל סנדוויץ' או אם אתן רוצות לחסוך לעצמכן עוד עבודה,

עושים בגרסת השמן זית- זעתר- מלח ואז פשוט אוכלים אותם ככה ללא מילוי…

הילדים טורפים אותם ככה בלי שום תוספת!

מומלץ להקפיא בשקיות אישיות (אחרי שהלחמניות התקררו מעט והן עדיין חמימות)

וכך כל מה שנותר לעשות זה להוציא ערב לפני וזהו 😊

לא צריך להתחיל לשאול את הילדים מה הם רוצים בלחם…

(חוסך לנו כאב ראש לא קטן 😊) פשוט וקל!

מצרכים: (ל-2 תבניות תנור, יוצא כ18 לחמניות מרובעות)

קילו קמח כוסמין 70%

2 כפות שמרים

2 כפות סוכר

2 כפיות מלח

חצי כוס שמן

4.5 כוסות מים פושרים

לפיזור על הלחמניות: שומשום/ שמן זית, זעתר ומלח

[אם אתם מכינים מקמח לבן, מספיק 3-3.5 כוסות מים. צריך שייצא בצק דביק)

אופן ההכנה:

שמים בקערה את השמרים והסוכר, מוסיפים את המים ומערבבים.

מוסיפים כשליש מכמות הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.

מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים לאיחוד.

ממשיכים להוסיף בהדרגה את שאר הקמח. הבצק יהיה דביק וזה בסדר גמור!

כך הוא צריך להיות… לשים עוד מעט, מכסים ונותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

(בערך כ-3/4 כמובן תלוי בטמפרטורת החדר…)

לאחר שהבצק תפח, מרפדים 2 תבניות של תנור אפייה עם נייר אפייה.

לשים את הבצק בידיים רטובות וחוצים אותו ל-2.

משטחים כל כדור בצק בתבנית לכיסוי מלא, עובדים עם ידיים רטובות

(הכי נוח להכין קערת מים פושרים ליד)

לא נורא עם הבצק לא מכסה את כל התבנית, כי הבצק הולך עוד לתפוח!

מניחים שוב להתפחה (כחצי שעה).

לאחר שהבצק תפח מפזרים עליו שומשום וחותכים לריבועים בעזרת גלגלת פיצה.

ככה זה נראה לפני האפייה

אם רוצים את גרסת הזעתר, פשוט מזליפים מעל שמן זית

אפשר למרוח אותו בעדינות עם מכחול אפייה) ומפזרים זעתר ומלח, ואז חותכים.

מכניסים לתנור חם 180 מעלות ואופים כ-20 דקות, עד שהלחמניות שחומות מעט.

אחרי האפייה… (יצא לי קצת עקום, אבל לא נורא 🙂 )

(שימו לב לא לאפות מידי כי זה מייבש את המאפה!)

מוציאים, מקררים, מחלקים לשקיות אישיות ומקפיאים.

שולפים ב"שלוף" 😊 בעת הצורך וכולם מרוצים! (ומרגישים אמא מושלמת! חחח)

אפילו הגודל מושלם לקופסא של הסנדוויץ'

הכנתן ויצא לכן טוב? אשמח שתספרו לי בתגובות 😊

השארת תגובה

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות