טבעות תפוחים בציפוי פריך

עוד מנה מהירת הכנה שמתאימה לחנוכה, בטעם קצת אחר.

פרוסות תפוחים חמות בציפוי פריך עם סירופ מייפל שמטפטף על הידיים

ומשאיר טעם של עוד. בשונה ממנות מטוגנות אחרות,

כאן עיקר המנה הוא התפוח, והציפוי הוא רק נספח.

(להשקיט קצת את המצפון שאוכלים גם קצת פירות😁)

מנה קלילה וקלה להכנה!

החטיף הזה כזה טעים, שגם אם אתם לא משוגעים על פירות,

תופתעו כמה הוא מוצלח!

אפילו אלו שעיקמו אצלנו בהתחלה את האף בסוף זללו בהנאה והודו שהיה מוצלח 😊

רכיבים: (15-20 טבעות)

  • 3 תפוחים בינוניים (לא משנה הסוג)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 2/3 כוס חלב/ חלב סויה
  • חצי כפית תמצית וניל
  • כוס קמח
  • חצי כפית קינמון
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • שמן לטיגון עמוק

להגשה: אבקת סוכר, סירופ מייפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים 2-3 ס"מ שמן בסיר נמוך ורחב. (160 מעלות אם יש לכם מדחום)
  2. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את הביצה, החלב, תמצית הוניל והסוכר.
  3. מוסיפים את הקמח, האבקת אפייה, הקינמון והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4.  מקלפים את התפוחים ומוציאים את הליבה בעזרת כלי מתאים. (אם אין לכם את הכלי הזה, עוברים ישר לפריסת התפוח ולאחר מכן מוציאים את הליבה בעזרת סכין או כף פריזיין) פורסים את התפוחים לפרוסות דקות של בערך חצי ס"מ (קצת פחות)

    5. טובלים את הטבעות בבלילה כך שיהיו מצופות לגמרי בבלילה ומעבירים בזריזות לשמן החם.

אני ממליצה לכם להשתמש בשלב הזה במלקחיים- זה ממש נוח. 

6. מטגנים מכל צד דקה-שתיים עד שהציפוי מזהיב יפה, מוציאים ומצננים על נייר סופג.

אני גם מוציאה עם המלקחיים- מומלץ!

לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר ומזליפים סירופ מייפל שמשתלב נפלא עם טעם התפוחים.

(האמת שהם טעימות גם ככה בלי כלום!)

זוללים בהנאה😋

חג שמח מלא אורה ושמחה ✨

[ פורסם לראשונה בעלון "עולם קטן" ]

2 תגובות

  1. סברינה הגב

    נעמי היקרה
    איזה עולם קטן
    אשמח לקבל את המתכונים שלך .
    בטוחה שאת מצטיינת , תותחית ואלופה כמו אחותך רחל , כל אחת בתחום שלה !!!! סברינה 🌷

השארת תגובה

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות