חטיף שוקולד וחמאת בוטנים

חטיף מושלם שנראה מיליון דולר🤑

עוד חטיף מתוק שמשלב את השידוך האהוב של שוקולד- בוטנים!

החטיף הזה הוא מסוג המנות שרק נראה קשה להכין אותם,

אבל באמת זה ממש קלי קלות, ואפילו ילדים יכולים להכין אותו.

המראה המתוחכם יוצר אשליה מקצועית

(חחח… אל תגלו שזה כל כך פשוט להכנה 😊 תשחקו אותה מקצוענים!)

 מה שבטוח, שתקצרו מלא מחמאות כי התוצאה באמת יפה ומרשימה!

בחטיף הזה ש שילוב של קרנצ'י ורך, שוקולד וחמאת בוטנים, שכידוע הוא שילוב קדוש 😊

מוקדש באהבה לכל האוהדים של שילוב שוקולד- בוטנים ♥

מצרכים: (כ-56 חתיכות קטנות, תבנית אפייה סטנדרטית)

לתחתית –

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 4 כוסות פצפוצי אורז (ללא סוכר)   

לציפוי –

  • חבילת שוקולד צ'יפס לבן של אופנהיימר (פרווה)
  • 4 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית

לקישוט –

  • 20 גרם שוקולד מריר (6-8 קוביות שוקולד)

אופן ההכנה:

  1. ממיסים שוקולד מריר בקערה בינונית (ככה חוסכים אחרי זה עוד קערה לערבוב…)

            אפשר על בא- מארי (אמבטיית אדים) או במיקרוגל.

  • כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים לקערה את הפצפוצי אורז ומערבבים היטב עד שהפצפוצים מכוסים לגמרי בשוקולד.
  • מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ושופכים את הפצפוצים לתבנית.

בעזרת כף משטחים את התערובת לשכבה אחידה.

  • בקערה נפרדת ממיסים את השוקולד צ'יפס.

לאחר שהם נמסו מוסיפים את החמאת בוטנים ומערבבים היטב.

שופכים על שכבת פצפוצי האורז ומיישרים.

  • לאחר מכן ממיסים את השוקולד לציפוי. טריק נחמד לעבודה מהירה וללא לכלוכים-

            שמים את הקוביות בשקית סנדוויץ', קושרים היטב וטובלים 2 דקות במים רותחים.

            מוציאים ובודקים שהשוקולד נמס לגמרי.

            חותכים פתח קטן בפינת השקית ומזליפים פסים על תערובת החמאת בוטנים.

  • עכשו מתחיל כל הקסם

            עוברים עם קיסם על פסי השוקולד ויוצרים דוגמא. אפשר הלוך ושוב (כמו בתמונה)

            ואם רוצים דוגמת שיש עושים עיגולים עם הקיסם.

(זהירות לא להגזים שלא תיהרס הדוגמא היפה!)

זה כל הקסם…
  • מקררים במקרר 20 דק' עד להתקשות.

            לחיתוך קל מרימים את הנייר אפייה מהתבנית ומניחים על השיש.

  • חותכים עם סכין חדה לקוביות בגודל הרצוי.

           להגשה אלגנטית שמים כל חתיכה במנג'ט (אפשר גם ישר בצלחת הגשה יפה…)

תהיו בטוחים שהוא ייחטף ראשון!
  • שומרים בקירור. אפשר להוציא מהמקרר לפני ההגשה.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי בתגובות 😊

השארת תגובה

אודות נעמי מלאכי

איזה כיף שאתם פה :)
אני נעמי, צלמת, אופה ומבשלת.
משתפת אותכם פה במתכונים קלים וביתיים והמלצות למסעדות טובות