הכנרת המלאה, הפריחה המשגעת והאוויר המבושם, כל אלה קראו אליי שאבוא אליהם ואעלה צפונה, ועכשו כל מה שנותר לי זה למצוא מקום טוב לאכול בו. מי שמכיר את האזור יודע שזאת משימה בכלל לא פשוטה למצוא מקום כשר. (צפון וכשר כמעט שלא הולכים ביחד לצערי..) אז לשמחתי הרבה מצאתי את "הבקתה" מסעדת בשרים במושב רמות. שמחתי לגלות שהמקום נראה הרבה יותר יפה במציאות מאשר באתר! האתר ממש לא מעביר את מה שיש במציאות… (לפעמים זה ההיפך… באתר נראה יפה ובמציאות…)
המסעדה היא חלק ממתחם של צימרים, כך שמי שבא לצימר לא צריך לחפש רחוק ויכול לבוא להתפנק במסעדה. נכנסים דרך פרגולת עץ גבוה שמכניסה את האור הטבעי מבחוץ שעוטף את הכל באור קסום. עציצים שופעים שנשפכים ממדפים תלויים מוסיפים רעננות למקום ומוזיקה רגועה מכניסה את המקום למין בועת שלווה מנותקת מכל הסביבה. יש גם את הבקתה עצמה, ששם האווירה אחרת לגמרי. קירות עץ, בקבוקי יין והרבה פחות תאורה טבעית גורמים למקום להיות יותר כבד ומתאים יותר למי שאוהב את האווירה של מסעדות בשריות.
אנחנו התיישבנו כמובן בחוץ. התפריט מגוון ויש הרבה מנות מעניינות אבל אנחנו התמקדנו במנת הדגל של המקום "מעשנים ביחד" (360 ₪) פלטת בשרים זוגית שמורכבת מאסאדו, אנטריקוט, צלעות טלה, נקנקיות צ'וריסו ותבשיל בריסקט הכל כמובן מעושן. בתחילת הארוחה מתעניינים המלצרים אם אתם מכירים בשר מעושן. מי שלא מכיר מציעים לו טעימה כדי לראות אם הסועד מתחבר לטעמים החזקים של העישון. בתחילת הארוחה שאל אותי בעל המקום האם אנחנו קרניבורים, שאלה מעניינת שגרמה לי להרהורים בעניין 😊
אמנם אני לא אוכלת סטייק לארוחת בוקר אבל בהחלט אוהבת בשר.
עד שהמנה העיקרית הגיע טעמנו "קרפצ'יו פילה בקר" (56 ₪). ובנתיים הגישו גם מבחר סלטים קטנים ובייגל שמגיע למי שמזמין מנה עיקרית. הסלטים היו טעימים ומרעננים בלי מיונז כלל מה שנרשם לטובה.
הקרפצ'יו הגיע בצלחת שטוחה ענקית, מנה יפיפייה של פרוסות בקר דקות ביותר בליווי שמן זית וחומץ בלסמי בתוספת טוסטונים ועלים ירוקים. אני פחות התחברתי לקונספט של בשר נא אבל שמחתי לטעום מנה חדשה ולא מוכרת. שתינו בירת בזלת (26 ש"ח לחצי ליטר) שהייתה מצוינת ואהבתי ממש! בירה עדינה ולא מרה בכלל (בירה לנשים 😊) הזמנתי גם סלט "עדשים ובטטות חמות" (56 ₪) סלט טעים של קוביות בטטה חמות, הרבה חסה, עגבניות שרי וקשיו בתיבול פסטו ומעט מידי עדשים שחורות… קחו בחשבון שהסלט לא גדול. לקח זמן עד שפלטת הבשרים הגיע, אך כשהיא הגיע הבנו למה- פלטת ברזל עמוסה בבשרים שונים שהפיצו ריח מגרה. הכל היה טעים מאוד ועשוי ברמה גבוה! המנה גדולה מאוד ומספיקה אפילו ליותר מזוג!
הורגש שהבשר נעשה בידי אומן. הבשרים היו נימוחים וכל נתח עם הטעם הייחודי שלו. מה שכן, טעם העישון דומיננטי מאוד ולי היה קצת יותר מידי מעושן… אולי כדאי לעשות חלק מהבשרים לא מעושנים?
חלק מהבשרים גם היו לא מספיק עשויים לטעמנו אז החזרנו אותם לסיבוב נוסף… יחד עם הבשרים הגיע שעועית ירוקה טעימה ופריכה טעימה להפליא שכמותה עוד לא טעמתי בשום מקום…
(מעניין איך הם מכינים אותה!) ותפוחי אדמה ובטטות אפויים.
אין ספק שמנת "מעשנים ביחד" היא פינוק אמיתי לקרניבורים.
אחרי שהתאוששנו קצת מכל החגיגה הזאת קינחנו ב"מלבי קוקוס" (32 ₪) עם רוטב פירות יער שהיה טעים ועדין וקפה שחור חזק ומתוק.
לסיכום, גם אם הכנרת לא תמיד מלאה… גם אם הפרחים כבר נבלו והשמש קופחת-
תבואו לבקתה. מובטחת לכם חוויה קולינרית בלתי נשכחת, אווירה נינוחה ושירות אדיב.
כתובת: מושב רמות, רמת הגולן
שעות פתיחה: ימים א-ה 13:00-22:00
כשרות: בשרי רבנות רמת הגולן. הבשרים חלאק בית יוסף, ירקות גוש קטיף
*פורסם לראשונה במגזין "פנימה".