גרנולה ביתית

אחרי שטועמים גרנולה ביתית

אין מצב שחוזרים לקנות את הקנויה…

לפעמים אני מתעצלת להכין ומתפתה לקנות במכולת

אבל אתם בטח כבר יודעים ש:

  1. זה נורא יקר!
  2. ברכיבים שם יש דברים שאתם לא רוצים להכניס לגוף שלכם (סירופ גלוקוז למשל)
  3. והכי מבאס- יש לזה טעם של שק😞

אז אני מתגברת על העצלות שלי,

מכינה כמות כפולה שיהיה (כי זה נשמר בכיף מלא זמן)

ונהנית ממאכל בריא ומזין.

כיף גם לפנק איתה ולהביא אותה יחד עם יוגורט וצלחת פירות חתוכים

זה מסוג המאכלים שתמיד ייתקבלו בברכה ♥

את המתכון המעולה הזה קיבלתי מלפני מלא שנים

מחברתי רבקה היקרה שגם נתנה לי את המתכון המוצלח הזה

ואני כל כך אוהבת את המתכון הזה

שאני לא מחליפה אותו בעד שום מתכון אחר!

שומרת לו אמונים בקנאות😍

כל כך הרבה פעמים

מי שקיבלה ממני גרנולה גם ביקשה את המתכון אחרי זה.

כל כך קלה להכנה, יוצאת גרנולה פריכה וריחנית.

אם אני ממש רוצה לפנק,

אני מפוצצת אותה בתוספות שוות

שהכי מושחת מבחינתי זה פקאן סיני (כן, כן) ושבבים גדולים של קוקוס מיובש (יאמי)

ועכשו גם לכם יהיה את המתכון המעולה הזה

ותבינו על מה אני מברברת  😋

מצרכים:

4 כוסות שיבולת שועל עבה

5 כפות שמן

2 כפות גדושות דבש

חצי כוס סוכר חום (אני שמה פחות או מורידה לגמרי תלוי בקריזת הבריאות שלי )

חצי קוס קוקוס (לא חייב)

תוספות ביד חופשית: (אין כמות מדויקת כל אחד לפי מה שהוא אוהב)

גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, שומשום (בערך חצי כוס מכל אחד)

אני אוהב גם להוסיף חופן גרעיני פשתן

אגוזים למינהם- מלך, לוז, שקדים, פקאן

פירות יבשים- צימוקים, חמוציות, תמרים ומשמשים חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב ממיסים יחד על אש נמוכה את השמן והדבש לתערובת אחידה. (עניין של דקה).
  2. מכבים את האש ומוסיפים את השיבולת שועל, הסוכר, הקוקוס והגרעינים למינהם.
  3. מערבבים היטב ומשטחים בתבנית של תנור מרופדת בנייר אפיה.
  4. קולים בתנור חם 160 מעלות. מידי פעם מוציאים ומערבבים.
  5. לאחר כ-20 דקות כשהגרנולה מתחילה להזהיב מעט מוסיפים את הפירות היבשים.

קולים עוד כ-10 דקות (נזהרים לא לשרוף את הפירות) עד שהגרנולה מזהיבה היטב.

  • מצננים לגמרי ומעבירים לקופסא אטומה היטב.

♥ אני אוהבת לאכול את הגרנולה שלי עם יוגורט (הכי אוהבת את היוגורט עיזים של משק צוריאל יש לו טעם עדין עדין ומרקם חלק וקטיפתי) יחד עם זילופים של טחינה גולמית וסילאן.

כשיש רימונים יפים ואני ממש במוזה להשקיע בעצמי אז אני מוסיפה גם גרעיני רימון שלא רק מוסיפים יופי אלא גם מלא בריאות ומרקם עסיסי ומתפצפץ

♥ לגבי השיבולת שועל- אני אוהבת שהגרנולה שלי עבה אבל אין שום בעיה שתחליפו לשיבולת שועל הגרוסה. אפשר גם לשלב בין השניים ולעשות חצי- חצי.

איך אתם אוהבים את הגרנולה שלכם? ספרו לי בתגובות ♥

מאחורי הקלעים… 😉

2 תגובות

  1. נחמה ויאר הגב

    נעמי את אלופה! כותבת בצורה מפורטת וברורה והצילומים מפתים לקום ולעשות❤

השארת תגובה