כמעט כל שנה אני מכינה לחג את הבריוש הזה
שהוא פינוק אמיתי למביני עניין…
בריוש צרפתי אמיתי, גדוש חמאה
בציפוי מרהיב של פרוסות שקדים זהובים מקורמלים בדבש ושמנת…
זה אפילו יותר טעים ממה שזה נשמע…
הציפוי עוטף את הבריוש מכל צדדיו במשך האפייה ויוצא מאפה פשוט משגע.
הדיבורים על בריוש מעלים בי
זיכרון ילדות משעשע…
בכיתה ב' אמא שלי
הכינה לי ליומולדת בכיתה בריוש,
עד היום אני זוכרת את המבוכה של המורה
שלא ממש הבינה מה זאת העוגה המוזרה הזאת 🤭
זה עוגה? זה לחם?
מה מברכים על זה?
ואני ילדה קטנה בת 8
עולה חדשה..
לכי תסבירי למורה מזה בריוש
ולאמא שלי שלישראלים אין מושג מזה… 😄
בכל מקרה, היום התחום הקולינרי התפתח בהחלט
וזה לא מה שהיה פעם…
וכבר הרבה יותר ישראלים מכירים מזה בריוש.
ולמי שלא מכיר,
זה מאפה שמרים עשיר, גדוש חמאה וביצים
שמעניקים למאפה טעם חמאתי מודגש וצבע זהוב יפייפה…
לכבוד החג שידכתי לו את הציפוי המשגע הזה
שמקפיצים את הבריוש הזה כמה דרגות מעלה…
מתקבל מאפה יפייפה ומרשים וכל כך טעים!!!
בד"כ אני מכינה אותו ב2 תבניות אינגיליש קייק,
אם רוצים לחלק למשפחה וחברים (הם יודו לכם על זה!)
כדאי להכין מנות אישיות בעטרות קרטון קטנות
(כמו אלה שמכינים בהם סופלה שוקולד)
זה גם משדרג את המראה וגם יותר נוח לחלוקה 💕
הוספתי לכם כמה תמונות בסוף המתכון
שייעזרו לכם להרגיש שאתם בכיוון הנכון 😉
בריוש חגיגי בציפוי שקדים מקורמלים
מצרכים: (2 תבניות אינגליש קייק)
לבצק:
- כף שמרים
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס חלב פושר
(אני פשוט שמה 1/3 כוס חלב קר ומשלימה עם מים רותחים שיגיע לחצי כוס)
- 4 ביצים
- חצי קילו קמח
- 2 כפיות מלח (כן, זה הכמות אין פה טעות)
- 300 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (כבר אמרתי שיש פה הרבה חמאה…)
לציפוי:
- חצי כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- 100 גרם חמאה
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- קמצוץ מלח
- כוס שקדים פרוסים (100 גרם)
אופן ההכנה:
1)שמים בקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, החלב והביצים ומערבבים בעזרת מטרפה.
2)מוסיפים את הקמח ומעל את המלח ומפעילים את המיקסר (עם וו לישה!) לשים עד שנהיה בצק אחיד.
3) מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה וממשיכים לתת למיקסר ללוש (איזה כיף שהוא זה שעובד קשה..) עוד כ8 דקות.
מתקבל בצק רך, אם לא לומר נוזלי למדי וזה בסדר גמור!
(הבצק ייתצב מעט בתפיחה)
4) מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח להכפלת נפח.
מי שרוצה, יכול גם להכין את הבצק ערב לפני ולתת לו מנוחה של לילה במקרר.
5) מרפדים/ משמנים את התבניות ומחלקים בינהם את הבצק. מכסים ומתפיחים שנית.
בינתיים מכינים את הציפוי.
6) שמים בסיר את כל הרכיבים של הציפוי חוץ מהשקדים.
מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות.
שימו לב שהתערובת קצת עולה בבישול אז כדאי לא להשתמש בסיר קטן מידי…
7) מכבים את האש ומוסיפים את פרוסות השקדים. מערבבים היטב ומצננים מעט.
8) כשהבצק תפח מספיק מורחים עליו בעדינות את הציפוי,
מכניסים לתנור חם 180 מעלות ואופים כ25 דקות
עד שהציפוי מקבל צבע זהוב יפייפה.
מוציאים ומצננים.
והנה התמונות שהבטחתי –
שימו לב שאת הבריוש הכי טוב לאכול כשהוא טרי!
(כמו כל מאפה שמרים…)
אז מומלץ לאכול תוך כמה שעות, מקסימום יום למחרת.
אם בכל זאת נשאר לכם ומרגיש שהוא טיפה התייבש
תנו לו חימום קצר והוא ייחזור לחיים.
שנה טובה ומתוקה!
מוזמנים גם לבקר בעוגת דבש ללא דבש
או איך להכין דובשניות תוצרת בית הכי טעימות שיש!